SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Anxietate de dimineaţă? 6 metode ca să scăpaţi de ea

17 februarie, 2015 Autor: Laura Grigore Foto: kizie.com


Posibil ca sunetul deşteptătorului de dimineaţă să fie cel mai oribil şi dezgustător zgomot pe care-l auziţi în fiecare zi. Iar anxietatea cu care dăm faţă în faţă atunci când ne trezim, nu este deloc uşoară. Există metode medicamentoase care ne-ar putea scoate din această stare, dar există şi metode simple, care pot fi aplicate fără multe cheltuieli.

1 Treziţi-vă mai devreme

Studiile au demonstrat că persoanele care dorm mai mult de nouă ore pe zi suferă mai des de depresii, anxietate, obezitate şi alte probleme legate de sănătate. Pe de altă parte, lipsa somnului are acelaşi efect. Din acest motiv, asiguraţi-vă că dormiţi nu mai puţin de şapte ore şi nu mai mult de opt. Făceţi-vă un obicei de a vă culca şi trezi devreme.

2 Faceţi exerciţii

Da, sunt sigură că vă este greu să faceţi exerciţii de draga dimineaţă, dar ele sunt cele care vă pot deştepta, atât fizic cât şi psihic. Câteva minute în care vă mişcaţi, chiar şi în dormitor, vă pun circulaţia sanguină în mişcare şi vă crează starea de bine. Mai mult ca atât, sportul stimulează sintetizarea de serotonină, aşa numitul hormon al fericirii.

3 Luaţi un mic dejun

Cred că deja ştiţi că micul dejun este cea mai importantă masă din timpul zilei. Şi ar fi minunat dacă aţi dedica o mai mare importanţă primei mese din zi. Este perfect dacă aţi avea la masă cereale integrale, ouă, omletă, pureuri de fructe şi cât mai multe vegetale, de culoare verde. Verdeaţa este plină de clorofilă și magneziu şi ajută la reglarea tensiunei. Vă scapă de anxietate, vă ajută să vă concentraţi și vă stimulează nivelul de energie.

4 Reduceţi consumul de cofeină

S-ar putea cu greu să coborâţi din pat fără cafeaua cu care v-aţi obişnuit, dar doza mare de cofeină poate creşte tensiunea arterială. Cu acelaşi succes puteţi consuma un suc preparat din vegetale, de culoare verde. Este sănătos, plin de vitamine şi nu modifică tensiunea arterială.

5 Reduceţi consumul de zahăr

Când vă confruntaţi cu anxietatea de dimineaţă este important să menţineţi glicemia sub control. Atunci când glicemia este prea mare sau prea mică, organismul poate fi slăbit, lent şi somnolent. Zahărul poate creşte nivelul de adrenalină în sânge, ceea ce poate duce la anxietate, hiperactivitate şi poate provoca dificultăţi de concentrare şi memorizare.

6 Beţi cât mai multe lichide

Dacă nu doriţi sau nu puteţi bea ceai verde sau sucuri proaspete, ar fi bine să optaţi pentru apă plată sau apă cu lămâie. Ideal ar fi să consumaţi câte opt sau zece pahare de apă pe zi. Iar prima doză trebuie băută dimineaţa, pe stomacul gol. Ca efectul să fie şi mai bun, adăugaţi o linguriţă de oţet de mere şi o linguriţă de miere, acestea vă energizează şi vă scapă de anxietate.

Comentarii