SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Apă aromatizată natural – arma împotriva temperaturilor de vară

12 iunie, 2015 Autor: Ana Creascov Foto: casparcg.org


Pe această căldură istovitoare suntem pregătiți să sacrificăm multe pentru un pahar cu apă rece, mai ales dacă se mai plimbă câte un fruct colorat prin ea. De aceea, noi am adunat câteva rețete simple și delicioase de băuturi răcoritoare, pe care le puteți pregăti în condiții casnice. Sunt sănătoase, aromate și arată ca niște bijuterii – numai bune de alintat ochiul și papilele gustative cu ele.

1. Căpșuni, lime și castraveți

Ingrediente: un pahar de căpșuni feliate, un pahar de castraveți feliați, 2 limes feliate, câteva frunze de mentă, apă și gheață.

Mod de preparare: aranjăm gheața la fundul ulciorului, adăugăm toate ingredientele, menta o tăiem mărunt și apoi turnăm apa. Pisăm un pic fructele pentru a da mai mult gust băuturii. Ținem la frigider cel puțin o oră, înainte de a se consuma.

2. Portocale și afine

Ingrediente: 2 portocale tăiate, o mână de afine, apă și gheață.

Mod de preparare: toate ingredientele se amestecă, afinele se pisează puțin pentru a elibera mai mult suc. Se lasă la frigider de la 2 la 24 de ore.

3. Pepene verde și mentă

Ingrediente: 500 g. de pepene verde, tăiat cuburi, frunze de mentă, apă și gheață. 

Mod de preparare: amestecați toate ingredientele apoi adăugați apa. Compoziția se păstrează la rece aproximativ 8 ore, iar pentru un gust mai accentuat puteți mări cantitatea de pepene.

4. Grepfrut și rozmarin

Ingrediente: jumătate de grepfrut tăiat, câteva crenguțe de rozmarin, apă și gheață.

Mod de preparare: amestecați gheața cu fructele tăiate, apoi adăugați apa și rozmarinul. Lăsați compoziția să stea în frigider peste noapte.

5. Zmeură, petale de trandafir și vanilie

Ingrediente: 200 g. de zmeură, un bețișor de vanilie, petale de trandafir, apă și gheață.

Mod de preparare: amestecăm toate ingredientele și le lăsăm o noapte în frigider.

6. Afine și levănțică

Ingrediente: 250 g. de afine, flori de levănțică, apă și gheață.

Mod de preparare: amestecați fructele cu levănțica, turnați apa peste ele, la dorință puteți pisa afinele, pentru mai mult gust. Se ține jumătate de oră în frigider, iar gheața se adaugă înainte de a fi servită.

7. Kiwi și castravete

Ingrediente: 6 kiwi, un castravete, zahăr după gust, apă și gheață.

Mod de preparare: cu ajutorul unui blender amestecați fructele decojite, castravetele, zahărul și un pahar de apă. Turnați produsul în ulcior și mai adăugați 4 pahare de apă. Adăugați gheața, iar la servire puteți decora băutura cu felii de kiwi.

8. Pepene verde și cocos

Ingrediente: 1,5 kg. de miez de pepene verde, 4 pahare de apă de cocos, 2 linguri cu suc de lime, apă și gheață.

Mod de preparare: zdrobiți pepenele cu ajutorul unui blender și strecurați sucul. Turnați sucul obținut în ulcior și adăugați apa de cocos și sucul de lime. Țineți minimum o oră în frigider, iar la servire adăugați gheața.

9. Mango și lime

Ingrediente: 2 pahare cu mango tăiat mărunt, 2 linguri cu suc de lime, 4 linguri de zahăr, apă și gheață.

Mod de preparare: amestecăm totul cu ajutorul unui blender, iar apoi adăugăm gheața.

10. Pepene galben, zmeură și lămâie

Ingrediente: un pepene galben mediu, 1/2 de pahar de zahăr, 5 lămâi, un pahar de zmeură, apă și gheață.

Mod de preparare: curățați pepenele galben, tăiați-l în bucăți mici, apoi pisați-l cu un blender. După ce strecurați sucul, turnați-l în ulcior și adăugați 4 pahare de apă. Scurgeți sucul de lămâie și amestecați în el zahărul până se topește. Turnați în ulcior, iar apoi adăugați zmeura și gheața.

Comentarii