SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Apple a pierdut bătălia în fața companiei de articole vestimentare „Steve Jobs”. – (FOTO)

9 ianuarie, 2018 Autor: Doinița Babalic Sursa: jobs.diez.md Foto: jobs.diez.md

TEHNOLOGIIDupă ce Apple a intentat în 2012 un proces legal împotriva companiei numită "Steve Jobs" pentru marca comercială, în urmă cu câteva zile, s-a aflat că Apple a pierdut cazul. Astfel compania italiană î-și poate folosi în continuare numele legendarului antreprenor pentru produsele sale.

Compania a fost fondată în 2012 de către doi frați italieni – Vincenzo and Giacomo Barbato, iar produsele lor sunt … articole vestimentare. Pentru că numele lui Steve Jobs nu a fost înregistrat de nimeni până acum, aceștia au decis să-și numească compania după fondatorul Apple.

Ba mai mult, logo-ul companiei este litera „J” cu o mușcătură din ea și o frunză deasupra, care amintește de logo-ul companiei Apple.

Apple nu a așteptat mult și a intenat în 2012 un proces legal împotriva celor doi la Oficiul de Proprietate Intelectuală al Uniunii Europe pentru marca comercială, dar după ani de litigiu, au pierdut cazul cu câteva zile în urmă, potrivit The VergeAcest lucru s-a întâmplat din cauză că gigantul tech ar fi atacat felul cum arată logo-ul, iar curtea a decis că litera „J” nu este comestibilă și, prin urmare, nu au adus prejudicii logo-ului emblematic al companiei Apple.

Frații sunt determinați să continue să lanseze produse sub marca Steve Jobs, precum genți, tricouri, blugi și alte accesorii fashion. Interesant este că aceștia au declarat într-un interviu pentru Business Insider Italia că scopul pentru brand-ul lor este să lanseze în cele din urmă electrocasnice, ceea ce ar putea însemna că într-o bună zi ne putem aștepta la telefoane marca Steve Jobs care să fie în concurență cu iPhone-ul adevăratului Steve Jobs.

Comentarii