SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Are una dintre cele mai bine organizate locuinţe din câte am văzut. Doar staţi să vedeţi când deschide uşile… – (VIDEO)

19 septembrie, 2016 Autor: Redacţia PROMOTIME Sursa: livebiz.ro Foto: alejandra.tv

DIVERSEAlejandra Costello este expert în organizarea eficientă a spaţiului locuinţei după principiul culorilor celor de la „Color-Coded Organizing”. Misiunea acestei companii este aceea de de a oferi idei pentru sisteme de organizare ce vor eficientiza spaţiul locuinţei la maxim şi care ne pot scăpa de problemele pe care le avem atunci când căutăm unele lucruri pe care am uitat pur şi simplu unde le-am pus, notează livebiz.ro. Priviţi şi minunaţi-vă!

Alejandra se află în locuința sa din Arlington, Virginia, iar ceea ce vedem este de-a dreptul uimitor. Pentru început, tânăra ne prezintă cămara. Acolo sunt compartimentate spații pentru alimente pe sortimente și gradul de utilitate.

Următorul popas este făcut în bucătărie pentru a ne arăta cum sunt organizate dulapurile de aici. Sub blatul de bucătărie, întotdeauna la îndemână, se află sertarul cu tacâmuri şi alte ustensile folosite în pregătirea mâncărurilor. Bucătăria nu este mare, dar dacă ştii să organizezi la maxim spaţiul, în dulapuri vor încăpea multe obiecte specifice acestei încăperi.

Farfuriile şi bolurile sunt aranjate în dulap potrivit dimensiunilor acestora. Pozele de familie, care de obicei stau prinse cu magneţi pe frigider, stau acum pe uşile interioare ale dulapului. În dulapurile de sub blat s-a aşezat acelaşi disc rotativ pentru a avea acces mult mai uşor la obiectele existente aici, iar vasele de gătit stau în rafturi metalice verticale pentru a fi „extrase” mult mai uşor.

În continuare Alejandra ne prezintă biroul, care conţine o mulţime de obiecte şi accesorii de birotică, aranjate fiecare la locul potrivit. Pe peretele de deasupra biroului se află puse pe categorii role cu panglici colorate, foarfeci, cuttere, post-it-uri, şi alte materiale folosite la corespondenţă.

Dosarele din plastic sunt aşezate pe un suport mobil, iar curcubeul de culori este extraordinar. Un loc special într-un colţ al biroului îl au hârtiile de ambalaj pentru împachetarea cadourilor, care în acest fel vor fi tot timpul la îndemână în orice situaţie.

Următorul perete este rezervat articolelor de papetărie, unde în rafturi compartimentate stau dosare, diferite tipuri de hârtie de scris, bibliorafturi sau cărţi de vizită. Un loc special în birou îl deţin şi etichetele adezive personalizate care pot fi lipite pe diferite scrisori, invitaţii sau alte documente după preferinţă. Acestea stau sortate în plicuri de plastic agăţate de raft cu simple inele care se deschid sau se închid instantaneu. Tot aici se află un panou din plută cu rame de lemn pentru fixarea activităţilor programate.

În spaţiul de sub pervazul ferestrei din birou se află câteva sertare ce conţin creioane negre şi colorate, pixuri, markere, carioca şi multe altele, dar şi bileţele, role de scotch, elastice, steguleţe dau diverşi adezivi. Dacă vom şti să ne organizăm spaţiul precum cele văzute în aceste imagini ne va fi mult mai uşor să găsim chiar şi un lucru cât de mic într-unul din sertarele amplasate în încăperea unde se află biroul.

Alejandra ne prezintă apoi colţul destinat publicaţiilor care stau ordonate într-un raft vertical pe perete şi care vor fi schimbate periodic. Dacă una dintre reviste nu mai este de actualitate, aceasta este înlocuită cu una nouă. Garderoba este unul din locurile bine organizate datorită aranjării obiectelor de vestimentaţie după felul lor, după anotimpul în care le purtăm, diferenţiindu-le cu etichete.

Umeraşele sunt şi ele „etichetate” cu benzi adezive de culori diferite în funcţie de tipul de îmbrăcăminte, bluze, rochii, etc. Eşarfele stau aranjate pe un suport de prosoape asemenea celui din baie. De asemenea şi bijuteriile îşi au locul lor bine definit în sertare culisabile bine ascunse sub umeraşele cu îmbrăcăminte sau agăţate pe un perete.

Chiar şi spaţiul din baie poate fi utilizat în mod creativ. Un organizator pe bază de buzunare va cuprinde toate obiectele şi produsele folosite în orice baie. În dulăpiorul de deasupra chiuvetei alături de parfumuri vor sta cremele de întreţinere şi medicamentele uzuale. Ce este inedit este faptul că uşa interioară a dulapului este magnetică astfel încât pot fi aşezate produsele cosmetice de rutină cu doar un simplu „click”. Perdeaua de duş este prevăzută cu mai multe buzunare pentru a avea mai aproape produsele cosmetice utile în acest loc. Chiar şi în baie regăsim un dulap cu multe caserole, fiecare inscripţionată cu obiectele care se află în interior.

Pe balcon se află un perete prevăzut cu rafturi bine compartimentate în care sunt aşezate obiecte care de felul lor ar putea sta foarte bine într-un garaj. Toate cutiile sunt inscripţionate cu etichete care îţi spun cu precizie ce găseşti în fiecare. Uimitor!

 

Comentarii