SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Așa arată bacteriile – voi decideți cât de des vă spălați pe mâini

9 iunie, 2015 Autor: Ana Creascov Sursa: huffingtonpost.com


Un tehnician în microbiologie a creat o amprentă a palmei fiului său de 8 ani și a reamintit internauților că suntem cu toții acoperiți de germeni. Iar acest lucru nu este neapărat rău.

Tasha Sturm, tehnician într-un laborator de microbiologie la Cabrillo College, a printat palma fiului său, tocmai venit de la joacă, pe un jeleu. Apoi a introdus farfuria în incubator, la o temperatură exact ca cea a corpului uman. Ca rezultat, bacteriile și ciupercile au început să se alimenteze din jeleu, iar amprenta lăsată de copil s-a transformat într-o adevărată cultură.

Oricât de înspăimântătoare ne-ar părea această imagine, Storm ne asigură că nu vede nimic oribil în ea: „Aceste pete sunt bacterii tipice, pe care le avem fiecare. Bacteriile sunt pretutindeni, iar noi ne întărim sistemul imunitar de la ele. Prea multă isterie pentru nimic.”, a declarat Sturm pentru Huffington Post.

Bacteriile, privite la microscop, arată ca niște opere de artă. Vă puteți convinge de acest lucru dacă urmăriți imaginile din galerie.

 

 

Comentarii