SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Astăzi, 19 noiembrie, se sărbătorește Ziua Internațională a Bărbatului

19 noiembrie, 2015 Autor: Doina Leahu


Și bărbații au o zi doar a lor. Însă puțini dintre moldoveni știu despre această sărbătoare. Ziua Internaţională a Bărbatului este un eveniment care se sărbătoreşte în fiecare an pe data de 19 noiembrie, în zeci de ţări din întreaga lume.

Obiectivele sărbătoririi Zilei Internaționale a Bărbatului includ concentrarea asupra sănătății bărbaților și băieților, îmbunătățirea relațiilor dintre sexe, promovarea egalității între sexe și prezentarea de modele masculine de urmat. Este o ocazie pentru a evidenția discriminarea față de bărbați și băieți și pentru a sărbători realizările și contribuțiile lor, în special contribuțiile lor la comunitate, familie, căsătorie și grija de copii.

Ziua Internațională a Bărbatului este sărbătorită în peste 60 de țări, la 19 noiembrie, inclusiv Trinidad și Tobago, Jamaica, Australia, India, China, Statele Unite ale Americii, România, Republica Moldova, Singapore, Malta, Marea Britanie, Africa de Sud, Tanzania, Zimbabwe, Ungaria, Irlanda, Ghana, Canada, Danemarca, Norvegia, Austria, Bosnia și Herțegovina, Franța, Italia, Pakistan, Antigua și Barbuda, St Kitts și Nevis, Sfânta Lucia, Grenada si Insulele Cayman, iar susținerea globală este vastă.

Solicitări pentru o Zi internațională a bărbaților au fost prezente încă din anii 1960 când a fost raportat faptul că “mulți bărbați încearcă în privat pentru a transforma 23 Februarie în Ziua Internațională a bărbaților, echivalentul zilei de 8 Martie, care este Ziua Internațională a Femeilor.

Evenimentul a fost inaugurat în 1999 în Trinidad şi Tobago, de către Dr. Jerome Teelucksingh.

Comentarii