SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Avioane private, arme la vedere şi bolizi de lux. Traiul copiilor ruşi de bani gata – (FOTO)

14 august, 2016 Autor: Rodica Tomașenco


Cu toate că situaţia economică din Rusia este una precară, unii copii de bani gata nu ezită să-şi expună în mod ostentativ traiul de lux pe reţelele de socializare, fapt ce a stârnit furia Kremlinului.

Autorităţile ruse sunt deranjate în special de contul de Instagram „Rich Russian Kids”, deschis, potrivit administratorului său, cu intenţia de a arăta „viaţa unor tineri de neatins care se lăfăiesc în lux”, relatează Daily Mail.

FOTO Bolizi de lux, avioane private şi arme la vedere. Traiul de lux al copiilor ruşi de bani gata

Lansat în 2015, contul numără deja peste 370.000 de abonaţi. Unii dintre ei pot fi văzuţi zburând cu avioane private spre Milano sau Seychelles, alţii distrându-se la piscine de pe Coasta de Azur sau din staţiuni montane. Nu lipsesc nici armele şi nici bolizii de lux.

„În Rusia, oamenii care au bani obişnuiesc să-şi expună bogăţia”, explică fenomenul pentru France 24 Lina Dembikova, o tânără de 25 de ani care la rândul ei provine dintr-o familie înstărită dar care preferă să se remarce altfel. „Deşi tatăl meu este om de afaceri, am început să lucrez încă de la 15 ani, pentru că nu doream să depind de familia mea. Ulterior, am studiat timp de patru ani la Londra, împreună cu prieteni ruşi proveniţi din familii foarte bogate, dar ei nu aveau nicio ambiţie. Când m-am întors la Moscova, după încheierea studiilor, mulţi au continuat să se distreze, datorită banilor părinţilor”, spune ea.

Un astfel de comportament denoăt lipsa de bun simţ, în condiţiile în care economia Federaţiei Ruse este grav afectată de scăderea preţului pretrolului şi de sancţiunile impuse de occidentali în urma anexării peninsulei ucrainene Crimeea, în martie 2014. PIB-ul Federaţiei Ruse a scăzut cu 4% în 2015, iar peste 21 de milioane de ruşi trăiesc acum sub pragul sărăciei.

Comentarii