SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Avocat și polițist, reținuți pentru trafic de influență. Ar fi cerut 2.000 de euro într-un caz de conducere a autoturismului în stare de ebrietate

16 iunie, 2017 Autor: Tatiana Beleuţă

DIVERSEUn avocat și un ofițer de urmărire penală de la Inspectoratul de poliție Hîncești au fost reținuți în după-amiază zilei de ieri. Bărbații sunt bănuți de trafic de influență exprimat prin extorcarea de bani pentru încetarea unei urmăriri penale.

Potrivit unui comunicat al CNA, potrivit denunțătorului, omul legii și apărătorul, acționând în complicitate, ar fi cerut și primit 2000 de euro pentru a adopta o decizie de încetare a urmăririi penale privind un caz de conducere a autoturismului în stare avansată de ebrietate și în lipsa permisului de conducere. La momentul documentării, concentrația de alcool în aerul expirat al șoferului ar fi fost de 0,69 mg/l. Conform celor invocate de suspecți, o parte din banii extorcați urmau să ajungă și la procurorul pe caz.
Urmare a acumulării materialului probator, cei doi au fost recunoscuți în calitate de bănuiți și reţinuți pe un termen de 72 de ore.
O cauză penală a fost pornită pe acest caz în temeiul art. 326 alin. (1) Cod Penal al Republicii Moldova.
Dacă vor fi găsiți vinovați, bărbații riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 5 ani sau amendă în mărime de până la 3000 unități convenționale – echivalentul sumei de 150 000 de lei.

Comentarii