SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Ayurveda – depistează ce tip de piele ai și personalizează-ți ritualul de frumusețe

15 septembrie, 2014 Autor: Olga Rusu


Medicina ayurvedică nu este altceva decât sistemul de cunoștințe medicale indiene, care se bazează pe terapii alternative. Ayurveda spune că pielea poate fi de diferite tipuri și doar în funcție de aceasta se stabilește baza pentru programul personalizat de îngrijire a pielii.

Devine extrem de ușor să alegi produsele potrivite pentru a-i conferi pielii un aspect de invidiat doar atunci când stabilești care este tipul tău de piele. Există 3 tipuri de bază ale pielii – Vata, Pitta și Kapha – acestea se sprijină pe cele trei dosha.

VATA

Pielea de acest tip este luminoasă, uscată și rece la atingere. Se caracterizează printr-un strat extrem de subțire al pielii și cu pori fini.
Când vremea de afară este dezechilibrată, pielea devine excesiv de uscată, aspră și capătă eczeme sau efect de ciupercă. Pielea de tip Vata se încrețește într-un tempou mai rapid decât cel corespunzător vârstei, din cauza uscăciunii și dacă digestia nu este echilibrată, atunci capătă o nuanță ușor spre gri și aspect de oboseală. Dacă pielea ta aparține acestui tip, atunci ești deosebit de sensibilă la stres, impactul căruia se răsfrânge asupra aspectului pielii.

PITTA

Pielea Pitta are nuanțe roz, este moale, caldă la atingere și de grosime medie. Aceste caracteristici, în ansamblu cu părul blond sau roșcat, corespund tipului Pitta. Când atmosfera este dezechilibrată, pielea Pitta suferă de erupții cutanate, erupții de acnee, pete hepatice sau acnee rozacee. Este mult mai sensibilă decât alte tipuri de piele, iar condițiile de stres emoțional pot cauza roșeață în obraji, aftele sau erupții cutanate.

KAPHA

Pielea Kapha este rece la atingere, are un strat gros, este moale, uleioasă și mai lină decât cele două tipuri de mai sus. Dacă aveți pielea palidă, părul cu fire groase, ondulat, uleios și întunecat, atunci cu siguranță vă incadrați în tipul Kapha. La persoanele cu piele Kapha ridurile nu apar decât foarte târziu. În condițiile atmosferei dezechilibrate, pielea Kapha poate suferi de grăsime excesivă, pori dilatați, puncte negre, coșuri, tipuri de eczeme umede și retenție de apă.

Cunoașterea tipului de piele îți oferă indicii cu privire la ceea ce ar trebuie să mănânci și cum să-ți planifici rutina de zi pentru a hrăni și echilibra pielea.

 

Comentarii