SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Băiatul cu „părul de gheață”!!! Copilul de 8 ani care a mers prin ger 5 km ca să ajungă la examen! – (FOTO)

14 ianuarie, 2018 Autor: Doinița Babalic Sursa: stirileprotv.ro Foto: eva.ro

DIVERSEUn copil de opt ani din China a impresionat întreaga lume. Băiețelul a mers pe jos aproape cinci kilometri într-o zi geroasă, cu temperatură de -9 grade Celsius, pentru a ajunge la școala la care învață din Xinjie, Provincia Yunnan, pentru a ajunge la timn la examen.

Aşa arăta când a ajuns la şcoală, după un drum de aproape cinci kilometri pe jos. Copilul i-a înduioşat pe chinezi pentru că e dintr-o familie sărmană, care nu are bani să-i cumpere haine groase şi căciula.

El este Wang Fuman, un băieţel de clasa a treia dintr-o regiune muntoasă din sud-vestul Chinei. Copilul merge zilnic pe jos o oră până la şcoală, iar într-o dimineaţă temperatura a scăzut brusc.

Prea subţire îmbrăcat, a ajuns la şcoală cu obrajii roşii de frig şi cu părul şi sprâncenele îngheţate. Învăţătorul i-a făcut o poză şi a publicat-o pe Internet, iar aceasta a devenit imediat virală. Înduioşaţi, oamenii i-au trimis haine şi bani.

Wang Fukui, tatăl copilului„Hainele donate sunt foarte groase şi mai bune decât a avut el vreodată.”

Deşi nu are cele mai bune condiţii ca să înveţe, Fuman e un elev bun şi chiar în ziua când i s-a făcut poza devenită virală, a luat punctaj maxim la un test.

Wang Fuman: „Visul meu este să mă fac poliţist sau om de ştiinţă.”

Dar „băieţelul cu părul de gheaţă”, cum e poreclit pe Internet, nu e singurul. În aceeaşi regiune, peste un milion de oameni trăiesc sub pragul sărăciei, iar aproape 140.000 sunt copii de şcoală primară.

Ca situaţia lor să fie şi mai grea, majoritatea se trezesc în zori ca să ajungă la timp la cele mai apropiate şcoli.

Comentarii