SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Basarabeanca Ana Filimon, de la actriță la regizor în Viena – (FOTO, VIDEO)

6 martie, 2018 Autor: Doinița Babalic

CULTURĂOriginară din Republica Moldova, actrița Ana Filimon a mai făcut un pas enorm în cariera sa de actorie. Plecată de mai mulți ani în Viena pentru a-și urma visul, basarabeanca a știut cum să-și apropie succesul în tot ce a făcut. După luni de așteptare, la data de 2 februarie 2018, Ana Filimon și-a primit diploma de regizor în cadrul Vienna International Drama Center.

Actrița a aprimit doar cuvinte de laudă din partea comisiei care a evaluat lucrarea. La prezentarea diplomei, directorul teatrului Pygmalion din Viena a subliniat că cele două producții în care a montat (înscenat) Ana „În așteptarea lui Godot” de Samuel Beckett și „Livada de vişini ” de Anton Cehov, unde a şi jucat rolul principal , au fost apreciate la cote maxime.

Ana Filimon a urmat școala lui Bertolt Brecht, cea mai renumită din Viena. Vienna International Drama Center – Şcoala de teatru Pygmalion este singura școală din Austria, unde se predă actoria după metoda lui Bertolt Brecht. Prin urmare, în această instituție învață studenți din mai multe țări europene. Școala oferă o experiență complexă nu doar în partea teoretică, dar și practică.

Actrița a menționat că este extrem de mulțimită și fericită că și-a dus visul până la capăt.

Sunt foarte încântată de performanțele pe care le-am atins și sunt nespus de fericită că am finalizat această experiență complexă. Am avut ocazia să lucrez cu actori de succes. Cele două teze de diplomă pe care le-am susținut au fost o provocare deosebită pentru mine. Sunt în același timp, și piese de teatru, dar și diploma mea de regizor, lucrări care rămân disponibile ca model pentru actorii interesați ”.

Din spusele ei, se subînțelege că are planuri grandioase pe viitor în calitate de regizor.

„Aş dori foarte mult în primăvară să înscenez piesa de teatru „Livada de Vişini” scrisă de Anton Cehov. Tot cu această piesă aş dori să plec în turnee în Austria, dar și în alte țări. Din păcate îmi lipsește suportul financiar, dar sper să se găseasca toate astea pentru realizarea acestui minunat proiect. Rolul dnei Liubovi Andreevna Ranevskaia îl voi juca cu mare plăcere și dăruire. Este un rol foarte frumos care l-am jucat în limba germană, dar şi în română aici la Viena.”

Actrița a mai menționat că s-ar simți onorată să joace aceste piese și pe scena teatrului din Republica Moldova, țara de baștină de unde îi  pornesc toate rădăcinile.

Amintim, că Ana Filimon a plecat din țară la vârsta de 17 ani cu o grămadă de talent actoricesc și cu o valiză mică. Nu i-a fost ușor. A lucrat în calitate de menajeră și bucătăreasă, doar pentru a-și îndeplini visul.

Însă, la data de 13 aprilie 2017 îi surâde succesul pentru prima dată și Ana Filimon primește mult-așteptata diplomă de actorie tot în cadrul Vienna International Drama Center.

Povestea tinerei regizoare, reprezintă o lecție de succes pentru toți cei care au un vis însă nu prea dețin curaj ca să și-l urmeze.

Mai multe detalii despre activitatea actriței, și deja regizoarei, le puteți găsi pe site-ul ei oficial.

Redacția PROMOTIME îi urează mult succes Anei în viitoarele sale proiecte ambițioase și revine în curând cu un interviu de excepție, în care vei afla cele mai picante detalii despre basarabeanca Ana Filimon, cea care ne duce faima în lumea întreagă. Stați aproape!

Comentarii