SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

„Belarus, am putea spune că este Elveția”

24 iulie, 2015 Autor: Ana Creascov Sursa: Sputnik


Actorul francez Gerard Depardieu a petrecut o zi în Belarus, la invitaţia preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, comparând această ţară cu Elveţia.

Celebrul actor francez Gerard Depardieu sfidează în continuare Occidentul printr-o nouă apariție inedită alături de un paria politic, președintele Belarusului, Alexander Lukasenko.

„Belarus, acolo unde am mers, este într-adevăr o ţară minunată, am putea spune că este Elveţia”, a spus actorul francez, în cadrul vizitei sale de miercuri în Belarus.

Înregistrarea a fost postată pe Internet la o zi după ce actorul, în vârstă de 66 de ani, a fost inclus pe lista neagră a Guvernului ucrainean, pentru că a susținut anexarea Crimeii de Rusia.

Agenţiile locale de presă informează că Gerard Depardieu şi Aleksandr Lukaşenko „au avut o discuţie informală despre agricultură şi dezvoltarea tehnologiilor de cultură ecologică”.

Liderul belarus, aflat la putere din anul 1994, l-a învăţat pe actor să cosească iarba, să hrănească un cal şi să conducă un tractor.

În timpul sejurului în Belarus, Gerard Depardieu a depus flori la Mormântul Soldatului Necunoscut, în apropiere de Minsk. El a vizitat, de asemenea, o baie tradiţională şi a gustat din preparatele tradiţionale ale ţării.

Depardieu, care este bun prieten al președintelui rus Vladimir Putin și care a primit cetățenie rusă în anul 2013, a avut și în trecut apariții plătite alături de oficiali ai regimurilor represive din Cecenia și Uzbekistan.

Comentarii