SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Beneficiile neştiute ale sexului regulat. De ce trebuie să fie de trei ori pe săptămână – (FOTO)

21 august, 2016 Autor: Rodica Tomașenco Sursa: descopera.ro Foto: www.google.com

STIL DE VIATAÎn zilele noastre, datorită programelor încărcate, oamenii fac tot mai rar sex. Dar cuplurile căsătorite se bucură din plin de beneficiile acestei activităţi. Stresul, dificultăţile zilnice şi frica unei eventuale boli pot fi combătute prin sex, conform cercetătorilor. Iată câteva dintre beneficiile activităţii sexuale regulate.

În cadrul unui studiu publicat în revista Public Library of Science, trei neurologi au demarat un test pe cobai masculi şi au descoperit că şoarecii care aveau o activitate sexuală erau mult mai puţin anxioşi decât cei care nu aveau deloc activitate sexuală.

 

Sexul reduce stresul

Atunci când exerciţiile de respiraţie nu reuşesc să destreseze o persoană, cel mai bun remediu este sexul. În timpul relaţiilor intime, corpul produce dopamină, substanţă care luptă împotriva hormonului care produce stresul, endorfină, cunoscut cu apelativul ,,hormonul fericirii” şi oxitocina, o substanţă care creşte apetitul sexual, secretată de glanda pituitară.

 

 

Relaţiile intime sunt o formă nemaipomenită de exerciţii fizice

Sexul este o formă de activitate fizică.În timpul partidelor, schimbările psihologice din creier sunt asemănătoare cu cele pe care le resimţim atunci când mergem la sală. Trei relaţii sexuale în decursul unei săptămâni, cu o durată de 15 minute, pot arde până la 7.500 de calori pe an. Acesta este echivalentul a 120 de kilometri de alergat.

Creşte imunitatea

Sexul poate fi răspunsul atunci când lupţi împotriva răcelilor şi a altor probleme de sănătate. Imunoglobina A, un antigen care luptă împotriva răcelilor, creşte în momentul relaţiilor intime.

Sexul reduce riscul apariţiei cancerului

Ejaculările constante reduc riscul apariţiei cancerului de prostată. În cadrul unui studiu din Australia, bărbaţii care ejaculau de 21 de ori pe lună aveau şanse mult mai mici să dezvolte cancer.

 

Comentarii