SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Beyoncé dată în judecată pentru plagiat

18 iunie, 2015 Autor: Sabina Roibu Sursa: http://www.romanialibera.ro


Cântăreaţa americană Beyoncé a fost dată în judecată pentru plagierea melodiei "XO". Artistei i se cer daune morale în valoare de șapte milioane de dolari.

Ahmad Lane, (ne)cunoscut sub numele de cântăreț de back-up Javon, susține că Beyonce a plagiat piesa lui, “XOXO”. Javon i-ar fi dat creația uneia dintre cântărețele de back-up ale lui Beyonce, Chrissy Collins, care, la rândul ei, a dat-o mai departe divei. Ulterior, după mintea domnului, rezultă piesa ei, “X.O”.

Beyonce a rugat judecătorii să nu ia în calcul procesul, pentru că asemănările dintre cele două cântece sunt “vagi și criptice”, iar Javon nici nu a înregistrat undeva piesa în calitate de autor. Avocații doamnei Knowles-Carter susțin că procesul nu are nici un fel de temei, cele două piese neavând similitudini de ritm, linie melodică sau structură. Mai puțin literele “X” și “O”.

Vă prezint mai jos cele două piese pentru a vă lăsa pe voi să faceți o comparație dacă e vorba de plagiat sau nu:

Beyonce  în vârstă de 33 de ani, a devenit celebră la sfârșitul anilor ’90 în calitate de membră a trupei Destiny’s Child, unul dintre grupurile feminine cu cele mai mari vânzări de discuri din lume. În 2003, în timpul unei pauze din cariera trupei Destiny’s Child, Beyonce a lansat primul ei album solo, intitulat „Dangerously in Love”. Beyonce este una dintre cântărețele recompensate cu cele mai multe premii Grammy, primind 17 astfel de trofee – trei – ca membră a grupului Destiny’s Child și alte 14 în calitate de artistă solo.

Din 2008 este căsătorita cu Jay-Z,  iar împreună au o fiica pe nume Blue Ivy. Jay-Z si Beyonce formează cel mai bogat cuplu din industria muzicală, cu o avere estimată la peste 750 de milioane de dolari.

Comentarii