SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Bicicleta imposibil de furat

12 august, 2015 Autor: Irina Rogojina Sursa: totb.ro


Trei studenți chilieni, Cristóbal Cabello (22 de ani), Andrés Roi Eggers (23 de ani) și Juan José Monsalve (24 de ani), au inventat bicicleta care este imposibil de furat. Aceștia, motivați de furturile propriilor biciclete, au găsit soluție pentru o problema ce vizează foarte mulți cicliști, din toată lumea.

Bicicleta pe care au reinventat-o tinerii nu e prevăzută cu un lanț sau cu o încuietoare tradiționale, în schimb însuși bicicleta are funcția de securitate. Respectiv, aceasta se poate dezasambla și reatașa astfel încât să joace rolul unei încuietori, iar hoții ar fi nevoiți sa taie bicicleta din oțel, care ar deveni inutilă.

Anual, în lume, sunt înregistrate circa 15 milioane de furturi de biciclete, iar ideea tinerilor a venit ca o metodă  de combatere a acestei dileme. Aceștia au renunțat la facultate pentru a se dedica în totalitate și a-și realiza proiectul. Cu ajutorul unei finanțări de 100.000 de dolari alocate de către stat special pentru anteprenori, aceștia s-au pus pe treabă, iar la scurt timp după inițierea proiectului, au lansat o campanie de crowdfunding pentru a-și putea vinde în toată lumea primele biciclete.

În cadrul campaniei, tinerii ambițioși au pre-vândut 197 de biciclete, majoritatea dintre ele fiind cumpărate de americani. Primele 100 de biciclete au avut prețul de 400 de dolari, următoarele au fost vândute cu 500 de dolari, iar în viitor prețul unei astfel de biciclete va fi în jur de 600 de dolari.

Comentarii