SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Biotones: ”Seturile unui Dj trebuie să fie ca un film foarte bine regizat”

13 decembrie, 2014 Autor: Doina Calcea Foto: Dumitru Țurcan Diaga


Zilnic muncește la birou în calitate de designer grafic, iar în week-end mixează la deschiderea marilor Dj internaționali . Victor, cunoscut pentru publicul autohton ca Biotones, iar pentru cel internațional ca - Deepshader este un Dj și producător de muzică electronică din Moldova. Are deja 4 ani de când produce muzică de calitate, are la activ un album digital, un label pe care îl conduce și multe vise pentru viitor.

 

Despre începuturi. Am ajuns de la un video de la ”Sensation White” prima tangență cu muzica electronică, acolo i-am descoperit pe Tiesto, Armin, Ferry Corsten cu timpul am început să explorez primele programe pentru dj și producători, după ceva timp am cunoscut echipa NRG Events, și cu timpul am devenit unul din headlinerii permanenți a evenimentelor organizate de ei.

 

Despre ce muzică ascultă în timpul liber. Îmi place să ascult muzica creată de prietenii mei la fel producători, mai ascult și ambient, hammock, carbon based lifeforms, soundtrackuri și muzica mai profundă care te pătrunde într-un mod special.

 

Despre sacrificii. ”Arta” pe care o fac cere sacrificii, asta e, în primul rând, timpul, pentru ca să reușesc să fac mai mult și mai calitativ trebuie timp și dăruire. Uneori  trebuie să renunți la unele mici bucurii în favoarea muzicii tale.

 

Despre cum își încarcă bateriile. E bine că, de regulă, evenimentele sunt în weekend și a doua zi încă se simte ecoul unei petreceri zgomotoase și ești cuprins de un fel de ”oboseală placută”.

 

Despre numele scenic. Numele Biotones s-a născut demult, când nu eram un proiect solo și înseamnă ritmurile vieții, iar Deepshader este un rezultat al impactului major a unei piese de Matt Lange, ”A Deeper Shade”, asupra mea și atunci am decis că dacă îmi fac un nume scenic pentru muzica „deep”, asta va fi.

 

Despre album. Albumul semnat ”Deepshader & Nazca – Ashes From The Sky” este în colaborare cu un muzician și bun prieten al meu din SUA, cu numele scenic Nazca. El este cel care înregistrează sunetele de chitară electrică și eu sunt cel care are grijă de production. Ne place să experimentăm cu stilurile, începând cu house/deep house până la ambient/chillout. Albumul a fost lansat pe 28 august, pe labelul Silk Music, care a fost cea mai bună opțiune posibilă pentru așa tip de muzică, și include 14+1 piese și poate fi descărcat de pe iTunes. La moment s-au vândut circa o mie de copii, fapt ce ne bucură mult el, fiind departe de unul comercial.

 

Despre Dj autohtoni. Mă impresionează producătorii autohtoni care șterg clișeul, conform căruia, dacă ești din Moldova, nu poți realiza nimic în muzica electronică pe plan mondial. Andrew Rayel a fost cel care a spart gheața și la moment ”rupe” topurile și este plasat pe locul 24 în Top 100 DJ din lume. Dar mai sunt și alte proiecte care merita atenție, de exemplu, DoubleV, la fel, se bucură de succes, Atony Waldhorn, Nkoder sunt cei care mă impresionează și motivează pe plan muzical.

 

Despre menirea unui Dj în prezent. Să fie un model al gustului muzical rafinat, filtrând muzica bună de trash, seturile lui trebuie să fie ca un film foarte bine regizat cu intrigi și deznodământ. La moment, în lumea muzicii electronice urmărim o explozie de material muzical de tot felul, foarte mulți producători și foarte multă muzică necalitativă și e foarte greu să pescuiești perlele dintr-un ocean plin cu ”de toate”.  Acesta nu face deloc munca unui Dj ușoara, acel care reușește să cultive un bun gust muzical și să împartă muzica lui cu ascultătorul său, fie în club/radio sau eveniment mare, trebuie să o facă cu dăruire, să simte fiecare piesă și să primească plăcere.

 

Despre public. Am avut ocazia anul trecut să mixez într-un club din Varșovia, pe lângă asta am mai fost la evenimente mari din afara țării și, ca simplu ascultător, pot să spun că cel mai bun public îl avem la noi acasă. Publicul autohton e însetat de muzică bună și show frumos, apropo, conform unui studiu, Moldova este oficial – ”The Hardest Partying Nation On Earth”. Avem cu ce!

 

Despre viitor. Acum lucrez la un alt album și plănuiesc să-l lansez în primăvară-vară în formă fizică, mai administrez și un label ”Rolling Deep Recordings”, care se ocupă de promovarea și distribuirea muzicii în stil deep house, împreună cu echipa planificăm și o serie de evenimente în cadrul labelului în Budapesta, începând cu sezonul primăvara / vara 2015. Lucrez și la promovarea radio showului meu săptămânal pe Megapolis FM. După sărbătorile de iarnă doresc să fac și un eveniment în unul din cluburile capitalei cu cei mai buni dj/producători de muzică electronică din Moldova, în cadrul proiectului EDM.MD.

 

 

Comentarii