SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

BMV a stabilit un record mondial înregistrat în Cartea Recordurilor Guinness. Acesta a derapat în continuu timp de 8 ore. – (VIDEO)

9 ianuarie, 2018 Autor: Doinița Babalic Sursa: autoblog.md Foto: autoblog.md

AUTOÎn Cartea Recordurilor Guinness a fost înregistrat un record mondial. Acesta este primul record înregistrat de BMW de la începutul anului 2018. Este vorba de un sedan M5 de generaţie nouă.

Automobilul a derapat opt ore în continuu şi în tot acest timp a fost alimentat cu ajutorul unui sistem special, capabil să toarne în rezervor până la 70 de litri timp de 50 de secunde.

În total, timp de opt ore, sedanul fierbinte a parcurs în derapaj peste 2.000 de tururi pe circuitul BMW Performance Center din Carolina de Sud, SUA. Distanţa totală înregistrată a fost de 374,17 km.

Recordul anterior a fost înregistrat în 2017 cu o Toyota GT86 timp de aproximativ şase ore.

Astfel, în conformitate cu regulile Cărţii Recordurilor Guinness, automobilele care sunt angajate să realizeze astfel de recorduri pot fi oprite pentru a fi alimentate şi ulterior îşi pot continua acţiunea fără a fi descalificate. BMW însă a decis să nu oprească sedanul şi a inventat un sistem de alimentare rapidă, dintr-un M5 F10 care derapa alături (circa 50 de cm) atunci când era nevoie.

Exemplarul BMW M5 F90 a fost condus de pilotul Johan Schwartz, M5 F10 de Matt Mullins, iar cel care a alimentat prima maşină a fost Matt Butts.

Comentarii