SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Bombele cu ceas din Parlament. De ce ies românii în stradă

5 noiembrie, 2017 Autor: Mihaela Sorocean Sursa: realitatea.net Foto: realitatea.net

POLITICĂAbuzul în serviciu nu este singura bombă cu ceas din Parlament! Deputaţii jurişti au păstrate la sertar şi alte proiecte controversate. Legea graţierii a fost făcută uitată de către social-democraţi, după protestele din iarnă, dar PSD a trecut o grațiere mascată care a dus la eliberarea unor sute de infractori.

Reforma în justiţie stârneşte revoltă! Astăzi se anunţă proteste masive, în toată ţara. În Capitală, oamenii s-au mobilizat, ca de obicei, pe rețelele de socializare şi au creat un eveniment pe care l-au denumit ,,Nu vrem să fim o naţie de hoţi”.

Deputaţii trebuie să ia o decizie privind abuzul în serviciu. În timp ce dezbaterea este în toi şi în spaţiul public, comisia juridică mai are şi alte proiecte păstrate la sertar. După protestele din iarnă, social-democraţii au ascuns sub preş legea graţierii. A trecut de Senat, însă deputaţii nu au luat o decizie.

Înlocuirea arestului preventiv cu termenul de arest sever a rămas şi ea în aşteptare. Propunerea lui Şerban Nicolae zace în sertarele comisiei juridice a Camerei Deputaţilor de mai bine de doi ani. Aceasta prevede ca arestul sever să fie aplicat doar celor au comis fapte cu violenţă şi doar aceştia să fie încătuşaţi.

Un alt proiect de lege controversat este şi cel care prevede superimunitate pentru judecătorii Curţii Constituţionale. După modelul parlamentarilor, aceştia ar urma să fie anchetaţi doar dacă şi colegii lor sunt de acord.

Comentarii