SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Bond 24 – 5 secrete despre seria nouă a bondianei

5 decembrie, 2014 Autor: Ana Creascov Foto: time.com


O adevărată legendă a cinematografiei, o serie de filme care face genunchii femeilor să vibreze, iar bărbații să scrâșnească din dinți ca răspuns la imposibilitatea de a copia eroul. Trei cifre care au fost preluate și citate de nenumărate ori, în diverse circumstanțe și toate astea – pentru a-l invoca pe „bătrânul” James Bond. Imaginația autorului, Ian Fleming, pare a fi o sursă inepuizabilă, filmele acestuia continuând să apară de mai mult de jumătate de secol, fără să lipsească nici în anul următor.

 

Bondiana, cu debutul în 1962, a devenit una dintre cele mai așteptate serii de filme din această industrie. Avându-l ca protagonist pe agentul 007, un număr de 6 actori i-au intrat în rol în cele 23 de ecranizări de lungmetraj: Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan și Daniel Craig.

Ieri, din studioul Pinewood, la Londra, regizorul noului film despre James Bond, Sam Mendes a făcut câteva dezvăluiri despre titanul cinematografic, eroul căruia va rămâne același inegalabil Daniel Craig:

  1. În rolul personajului negativ va fi Christoph Waltz, deținătorul mai multor premii Oscar, iar ajutorul acestuia – Dave Batista (Drax the Destroyer, din ”Guardians of the Galaxy”). Mendes a hotărât să apeleze la filmele germane cu spioni – neamțul pragmatic, ticălos, în compania musculaturii sale.
  2. Partenerele lui Bond vor fi  Léa Seydoux și Monica Belucci. Pe noi ne cam lasă confuzi diferența dintre vârstelor celor două, dar pe Agentul 007 nici acest „mic detaliu” nu-l poate opri.
  3. În film o să apară și Andrew Scott – Moriarty din serialul „Sherlock”. Spre deosebire de ecranizarea lui Conan Doyle, în bondiană, Scott va fi ajutorul Agentului 007, la rândul său fiind un agent – MI6.
  4. Conform statutului său, un erou de talia lui Daniel Craig poate conduce doar mașini hiper luxoase, așadar, de această dată, s-a optat pentru un Aston Martin, de model DB-10.
  5. În sfârșit, cel mai important este că noua parte a filmului va apărea sub denumirea SPECTRE, făcând aluzie la faptul că James Bond va lupta cu o organizație teroristă sub același nume.

 

Filmul va putea fi vizualizat începând cu data de 23 octombrie, 2015.

Deși am devoalat unele dintre cele mai intrigante momente, entuziasmul fanilor lui James Bond nu poate fi diminuat cu una cu două.

Comentarii