SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Bugatti devine și mai rapid

29 iunie, 2016 Autor: Daniela Babici Sursa: 4tuning.ro

AUTOToată lumea știe că e rapid pe hârtie, dar Bugatti vrea să demonstreze acest lucru și în realitate.

Președintele Bugatti, Wolfgang Durheimer, a declarat că producătorul francez de automobile pregătește doborârea recordului mondial de viteză pentru mașini de stradă cu modelul Chiron.

Până în acest moment recordul de viteză este de 431 de km/h și este deținut tot de francezi, cu modelul Veyron 16.4 Super Sport. Acum, cei de la Bugatti vor să arate lumii întregi de ce este în stare succesorul primului model de serie care a reușit sa spargă bariera celor 1000 de cai putere.

Durheimer a declarat „Vom încerca să stabilim un nou record. Știu că Chiron va fi mai rapid, dar nu știm cât de rapid. Avem calculele făcute în timpul simulărilor, dar este întotdeauna diferit când stai în mașină și încerci asta.”

Modelul este propulsat de monstruosul motor de 8 litri W16, care a fost modificat în proporție de 95% față de cel de pe Veyron.

Având în vedere că noul model este net-superior celui pe care îl înlocuiește, președintele Bugatti are toate motivele să fie sigur pe el. În timp ce Veyron-ul Super Sport era capabil de 1183 de cai putere și 1500 de Nm, Chiron-ul dezvoltă o putere impresionantă de 1479 de cai putere și 1600 Nm cuplu.
Cel putin teoretic, mașina denumită după pilotul monegasc Louis Chiron, are o viteză maximă de 420 de km/h. Pentru a doborî recordul, francezii vor apela la aceeași metodă ca și în cazul Veyron-ului,vor dezinstala limitatorul de viteze. Fără acesta, Chiron-ul, pe hârtie, ar fi capabil de 463 de km/h.

Comentarii