SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Buliga îndeplinește dorințele lui Plahotniuc!!! A fost înregistrat proiectul de lege cu privire la anularea ridicării numerelor de înmatriculare

29 ianuarie, 2018 Autor: Doinița Babalic Sursa: diez.md Foto: autoblog.md

POLITICĂDemocrata, Valentina Buliga, a înregistrat la data de 17 ianuarie un proiect de lege ce abrogă un alineat din Codul Contravențional care, astfel, va interzice poliției să ridice numerele de înmatriculare.

„Urmare a scoaterii plăcuțelor de înmatriculare, constatăm că, proprietarii sau posesorii de vehicule sunt deseori puși în situații complicate, fiind în imposibilitate de a mai circula cu mașina”, argumentează Buliga în proiectul său de lege.

Potrivit acesteia, conducătorii auto trebuie să identifice serviciile unui evacuator, fie să identifice inspectorii care au ridicat plăcuțele.

„Constatăm că practica ridicării plăcuțelor cu numărul de înmatriculare a vehiculelor parcate ilegal este una ineficientă, care nu oferă soluții pentru combaterea practicii de staționare sau parcare ilegală, ba din contra, creează dificultăți atât pentru conducătorii auto, cât și pentru polițiști”, mai scrie Buliga.

Anterior, liderul PD, Vlad Plahotniuc, anunțase că dorește ca șoferii să fie pedepsiți sau amendați altfel decât să „piardă ore în șir” pentru a recupera plăcuțele de înmatriculare.

Comentarii