SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Călătorie de două luni în Europa, fără niciun ban în buzunar

20 octombrie, 2015 Autor: Lucia Cujbă Sursa: digi24.ro Foto: http://cultartes.com/


Titlul sună intrigant, nu-i așa? Toți pasionații de călătorii se tot întreabă cum e posibil așa ceva, că doar nu poți trăi din mila cerului. Ei bine, fotograful și actorul român Andrei Runcanu s-a aventurat într-un experiment și a reușit să demonstreze că omenia poate fi mai presus de puterea banului.

Andrei a decis să plece din România fără niciun ban în portofel,  într-o călatorie numită „My trade trip”, al cărei jurnal îl găsiți aici.

„Nu poţi să te bucuri de lucruri sau nu poţi să ai o relaţie relaxată cu cineva, pentru că apar banii la mijloc. Şi m-am gândit, ce ar fi dacă aş elimina banii, pur şi simplu, din ecuaţie. Ce ar fi dacă n-ar mai exista bani? Pentru o perioadă, pentru o lună, pentru două şi mi-a venit atunci ideea să fac această călătorie, pentru a proba dacă se poate trăi din troc sau trade sau schimb, cum era pe vremuri”, spune Andrei Runcanu, într-un interviu pentru Digi24.

Conceptul său a fost foarte simplu: a făcut fotografii și a  predat actorie prin orașele europene. A acceptat în schimb ceva de mâncare, de băut, un loc unde să doarmă și bilete de transport.

„Am plecat fără bani. Aveam un card pe care aveam bani cât să mă duc să iau primul autobuz, taxi, tren spre aeroport, de acolo să îmi iau un bilet de avion spre casă şi să mă întorc. Am plecat din Amsterdam şi am luat-o prin Bruxelles, Paris, apoi în sud, Lyon, Montpellier, Barcelona, din Barcelona am zburat în Milano, din Milano am fost în Rimini, din Rimini am fost în Bologna şi după aia m-am întors acasă. N-am avut niciodată bani în buzunar, în portofel, n-am atins niciodată bani”, precizează Andrei Runcanu.

După cele două luni în care a trăit din troc, tânărul actor spune că-şi doreşte să repete experienţa în întreaga lume, mai ales acum, când a înțeles importanța banilor.

Andrei Runcanu: „Nu cred că ar trebui eliminaţi banii, dar ar trebui să nu lăsăm banii să elimine partea umană. Schimbările majore, cred sau alea interioare, cred că se fac atunci când nu mai eşti atent la tine şi eşti atent la celălalt.”

Pozele pe care le-a făcut Runcanu prin Europa se axează, în special, pe portrete, modă și fotografierea artistică. Persoanjele din imaginile imortalizate de Andrei au pasiuni interioare care se reflectă prin expresivitatea fotografiilor. Rezultatul proiectului său se va materializa într-o galerie cu toate imaginile și într-un documentar despre drumul său prin Europa, potrivit metropotam.ro.

Vă invităm să vedeți câteva dintre imaginile surprinse de Andrei și, totodată, să vă întrebați pe voi înșivă dacă v-ați încumeta să procedați la fel.

[RoyalSlider Error] No post attachments found.

Comentarii