SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Călătoriile de vis ale Verei Nastasiu

17 decembrie, 2016 Autor: ADMIN
cover

INTERVIURIProaspăt revenită în țară după o escapadă absolut superbă în locuri de vis cu peisaje amețitoare, Vera Nastasiu ne-a oferit impresiile ei din locurile pe care le-a vizitat într-un scurt interviu care ne face o poftă imensă de un city break spontan.

Vera, cum se face că în acest an ți-ai făcut timp pentru vacanțe?

Unele au fost organizate, altele au fost spontane. Mi-am organizat doar vacanța din Santorini, de prin martie.  Celelalte au fost spontane și fără prea multă atenție la detalii. Pur și simplu, într-o dimineață îmi spuneam săptămâna viitoare ar fi bine să plec la Viena. Și așa se întâmpla. Așa se face că în acest an m-am trezit de foarte mult ori într-o altă țară.

Care au fost destinațiile pe care le-ai vizitat în acest an?

Eu am călătorit foarte puțin sau deloc în ultimii ani, și asta din cauza programului de muncă. Asta nu înseamnă că în aceste călătorii am putut merge fără laptop. Eram mereu de găsit la telefon pentru unii oficiali pe care îi instruiesc, și care m-au rugat să fiu online pentru ei.  Am petrecut în primăvară la București cu toată familia mea, la cealaltă jumătatea a familiei noastre, apoi în iulie am mers în vacanță la Viena pentru câteva zile, în august ne-am distrat în Grecia, pe Santorini, iar în octombrie și noiembrie am avut câteva călătorii în Italia, la Roma, unde am îmbinat utilul cu plăcutul, având o serie de instruiri pentru moldovenii de acolo. Dar și alte câteva deplasări în România.

Prin ce te-au impresionat destinațiile alese?

Bucureștiul îmi place prin definiție. E locul în care mă regăsesc complet, și cine știe pe unde ne vor purta drumurile vieții. Iar dacă ar fi să alerg o altă locație în care aș vrea să locuiesc, după Chișinău, ar fi Bucureștiul.

Viena e magnifică, în schimb foarte agitate. M-a impresionat Viena văzută de pe muntele Kahlenberg, muntele împădurit care domină Viena și de unde ai posibilitatea să vezi întregul oraș, Dunărea și împrejurimile Vienei.

Insula Santorini e raiul pe pământ. Deocamdată, n-am mai văzut asemenea frumuseți care pur și simplu îți taie respirația. Un oraș în piatră albă care e mereu aglomerat și care te rupe de realitate.

Italia, deși am mai călătorit de mai multe ori, mergând în vacanțe, acum am descoperit-o cu surioara mea Ani, dintr-o perspectivă diferită. Italia e o țară care îți oferă plăcerea de a savura spiritul italian la fiecare terasă, care deja are mai mulți angajați români, decât italieni. Și n-am mai vorbit uneori în engleză. Româna a fost suficientă.

Care sunt următoarele destinații de pe lista ta magică?

Până la sfârșitul lui 2016 mai avem Barcelona. Merg să petrec acolo sărbătorile. Revenim pentru instruiri la Chișinău, iar din 27 ianuarie plec la Milano pentru instruiri deja planificate și oameni dragi care mă așteaptă pentru un curs intensiv de dicție și discurs public.

Ce nu lipsește din bagajul Verei Nastasiu atunci când merge în vacanțe?

De obicei, îmi iau foarte puține lucruri. Îmi place să am valiza ușoară. De aceea renunț la cosmetică, haine care să ceară multă grijă cu fierul de călcat. Îmi place comoditatea. Am niște lucrușoare mici de-ale fetei mele Gloria, pe care mi le-ea dăruit și pe care le port în buzunarul extern de la valiza și alea nu lipsesc niciodată. În rest, acte, baterie la telefon, laptop și libertate. Sunt omul căruia îi plac oamenii pozitivi, renunț la negativiști și le spun direct motivul pentru care nu mai călătoresc cu ei sau oameni care mă storc de energie fără să îmi ofere plus valoare prin prezența lui.

Care e visul tău, unde ai vrea să călătorești?

Mi-ar plăcea să ajung cu fetița mea în Laponia, într-o iarnă. I-am povestit atâtea despre țara asta și  Moș Crăciun, că este fascinată. Deși, refuz să merg la munte, pentru că nu-mi place frigul, pentru ea aș suporta tot.

Este sensul vieții mele și știu că în fiecare bucățică din ea am pus nopțile mele nedormite, cărțile citite, grija, educația, călătoriile noastre comune, oamenii pe care îi cunoaștem și care ne fac viața frumoasă. Gloria… destinația mea preferată la care nu obosesc niciodată să mă întorc!

Comentarii