SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Cancerul poate fi tratat! Un profesor de la Stanford a descoperit „vaccinul” împotriva cancerului

2 februarie, 2018 Autor: Natalia Acciu Sursa: ziarulnational.md Foto: ziarulnational.md

DIVERSECercetătorii de la Universitatea Stanford au descoperit o substanță, care, injectată în tumorile canceroase, elimină chiar și metastazele. Studiile făcute pe șoareci de laborator au dat rezultate foarte bune, acum se recrutează pacienți cu limfom pentru a porni studiile clinice pe oameni.

Substanța studiată la Stanford conține doi agenți care stimulează imunitatea. Atunci când a fost injectată direct în tumorile solide ale șoarecilor, combinația a eliminat toate urmele de cancer din corp, inclusiv metastazele. Rezultatele au fost bune în mai multe tipuri de cancer.

Cercetătorii cred că injectarea celor doi agenți în tumori poate fi un tratament rapid și eficient al cancerului, un tratament care nu are aceleași reacții adverse ca citostaticele.

Studiul este desfășurat de profesorul Ronald Levy, un pionier în imunoterapia cancerului. În luna ianuarie el a obținut aprobarea pentru un studiu clinic pe bolnavi cu limfom.

Imunoterapia urmărește să stimuleze sistemul imunitar al bolnavului de cancer, astfel încât el să elimine singur celulele anormale din organism.

Comentarii