SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Când sunt bărbații dispuși să-și asculte partenerele

19 mai, 2015 Autor: Daniela Timofti Sursa: mediafax.ro Foto: www.modista.ro


Dacă sunteți o soție ,,cicălitoare” ar trebui să știți că bărbații nu preferă întotdeauna să asculte tot ce au de zis partenerele lor. Potrivit unui sondaj realizat recent în Marea Britanie, de publicaţia ,,Asda”, bărbaţii sunt mai dispuşi să asculte cu atenţie frazele, povestirile şi sugestiile soţiilor într-un anumit moment al zilei.

Dacă se întâmplă să căutați răspunsul la întrebarea ,,Cum să-l fac să-mi acorde atenție, atunci răspunsul este simplu: așteptați până când s-a așezat la masă”, susțin autorii unei cercetări. Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1000 de bărbați și femei, iar la final s-a ajuns la concluzia că ora 20:15 este cel mai potrivit moment pentru ca bărbații să poată asculta tot ce au de spus soțiile. Aproape jumătate dintre respondenţi au spus că preferă să poarte discuţiile serioase în timpul cinei, însă femeile spun că vor să aducă în discuţie subiectele complicate cu 12 ore mai devreme, în jurul orei 08.20. 39% dintre bărbații chestionați afirmă că le place să poarte conversații importante în timp ce conduc. Ba mai mult, dacă în conversație este solicitată vreo favoare, sunt mari șanse să o îndeplinească dacă este cerută în fața rudelor sau a prietenilor. Vizionarea unui meci de fotbal reprezintă o altă încercare riscantă pentru femei, deoarece 92% dintre bărbaţi nu sunt pregătiţi să întreţină o conversaţie în acele momente, optând  pentru răspunsuri concise şi, de cele mai multe ori, afirmative.

Peste 80% dintre bărbaţi spun că fraza ,,Trebuie să vorbim” este cel mai înspăimântător debut de conversaţie. În schimb, 42% dintre femei spun că „Totul e OK” este fraza care le sperie cel mai mult, deoarece în acele momente partenerii lor de viaţă cred exact contrariul.

Comentarii