SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Când trebuie să folosești neapărat prezervativul

12 decembrie, 2016 Autor: Redacţia PROMOTIME Foto: unica.ro
unica.ro

SEXDacă ai o viață sexuală care implică multă activitate, și dacă în ea există nu doar un singur partener, e necesar să folosești prezervativul de fiecare dată, dar chiar și această metodă nu te ferește de o sarcină nedorită. Pentru a fi sigură că nu ai cum să rămâi însărcinată și nici să te molipsești de boli infecțioase, trebuie să știi aceste lucruri foarte importante.

Prezervativul și pilulele contraceptive

Am putea spune că dacă folosești una dintre aceste două metode, atunci nu prea ai mai avea nevoie și de cea de-a doua. Pilulele contraceptive te protejează doar de o sarcină nedorită dacă le folosești corect. Acestea nu ne protejează deloc de bolile cu transmitere sexuală.

Singurul capabil să protejeze față de aceste infecții este prezervativul. Astfel, chiar dacă folosești anticoncepționale, prezervativul este obligatoriu dacă ai un partener sexual nou, până ce te asiguri că nu există niciun pericol.

Bolile cu transmitere sexuală pot fi mai mult decât o neplăcere pe termen scurt: netratate, pe termen lung, ele pot conduce inclusiv la apariția cancerului de col uterin și la infertilitate.

Prezervativul și pilula de a doua zi

Prezervativul alunecă sau se rupe foarte frecvent în timpul contactului sexual, creându-se, astfel, condiții pentru apariția unei sarcini.

Conform cercetării „Emergency Contraception Study” realizate în 2013, unul din trei cupluri care s-au bazat pe prezervativ au avut parte cel puțin o dată de un eșec al acestuia, iar 14% au fost nevoite să apeleze la o întrerupere de sarcină după ce prezervativul a dat greș.

Aceste situații pot fi preîntâmpinate cu ușurință prin folosirea rapidă a pastilei de după. Așadar, compatibilitatea este maximă – cele două metode contraceptive se completează perfect.

 

Comentarii