SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Canon VS Nikon. Ce aleg fotografii noștri?

31 ianuarie, 2015 Autor: Doina Calcea


Ţara Soarelui Răsare a creat două dintre principalele rivale pe piaţa aparatelor de fotografiat. Din punct de vedere al specificaţiilor tehnice, Canon şi Nikon sunt aproximativ pe picior de egalitate. Cel mai important lucru este însă să testezi aparate de la ambii producători, întrucât structura meniului, uşurinţa în utilizare sau, pur şi simplu, modul în care simţi aparatul în mâna, poate fi decisiv. Ce preferă fotografii autohtoni, aflați în materialul ce urmează.

Ion Pleș

Canon, deoarece cu el am început, m-am obișnuit ușor cu el și pe viitor cred că tot cu el voi continua, nu zic că restul aparatelor de fotografiat sunt rele, de exemplu Nikon, sau Sony Olympus. Fiecare brand are ceva bun, dar, totuși, părerea mea, cel mai bun aparat foto e cel cu care ai început.

Corneliu Blagoslovitu

Având la alegere Mercedes sau BMW, ce veți alege? Ambele sunt bune, mai aproape de suflet îmi este Canon.

Vadim Dodon

Canon sau Nikon? O întrebare la care mulți ar arunca replici, cum ar fi că la un aparat culorile sunt într-un fel, la altul în alt fel , dar, până la urmă, sunt detalii absolut nesemnificative. Marca aparatului este doar un logo, contează marca produsului făcut de tine. Eu fotografiez cu Canon.

Victor Detto

Nu văd niciun sens în a te avânta după un brand anumit doar pentru că lumea zice ca e bun sau viceversa. Am început să fotografiez cu Nikon și recent am trecut la Canon. Motivul e că îmi place spectrul de culori pe care îl pot scoate, făcând poze de pe aparatul în cauză. Totuși nu contează cu ce, dar contează cine face pozele.

George Secrieru

Nikon, pentru că e mai aproape de realitate.

Victor Pictor

Sony. De mic îmi plăcea Sony – tata era amator de tehnică Sony, de mic mi s-a memorat în subconștient. Când am procurat tehnică nimeni nu avea Sony în Chișinău și eram mândru. Azi nu-mi pare rău deloc de alegerea făcută în urma cu 7 ani.

Roman Friptuleac

Și Canon, și Nikon, să nu se supere cineva.

Den Kara

Îmi plac ambele branduri, dar Canon e mai potrivit pentru stilul meu de fotografie.

Slava Sîrbu

N-am nici Canon, nici Nikon, eu fotografiez cu Hasselblad – o camera medium, toți fotografii de top folosesc astfel de cameră. Cele mai faine poze în toate revistele de top se fac cu ea.

Maxim Chumash

Am lucrat cu ambele, dar cel mai important e mână fotografului. Nikon are mai multe caracteristici și este mai potrivit pentru reportaje, iar Canon redă mai bine culorile.

Sergiu Bîrcă

Nikon, pentru că a fost primul aparat pe care l-am procurat, de eram cu Canon, era să spun Canon.

Vitalie Crudu
Părerea mea e că nu contează modelul aparatelor foto. Eu lucrez cu amândouă, contează ideile, lumina, mâinile și stilul de redactare.

Alexandru Luchița

Eu fotografiez cu Nikon, pentru că atunci când am început fotografia l-am întrebat pe un prieten foarte bun, Dima Vip, care, la rândul său, tot este fotograf „Dima ce să îmi iau?” El mi-a răspuns: „I-ați Nikon, pentru că eu tot am Nikon”. Mi-am luat imediat acest brand, pentru că eram nerăbdător să fotografiez, nu să aleg aparatul foto.

Manah

Canon! Din simple motive că:

  1. Canon e mai simplu.
  2. Canon are culori mai pastelate.
  3. Canon e mai ieftin.
  4. Canon e mai rezistent.
  5. Și la toate acestea calitatea absolut nu diferă de Nikon.

Pot face această comparație, căci am reușit să lucrez cu ambele.

Constantin Dimitrenco

Canon sau Nikon – nu contează. Nu va exista un răspuns la această întrebare valabil pentru toţi şi toate modelele de camere. Eu merg cu Nikon toată cariera, doar pentru că am început cu acest brand şi e greu să schimb marca.

Alex Iordache

Nikon. Dependență. Eu cred că toți colegii mei știu despre ce vorbesc.

Denis Doni

Dintre Canon sau Nikon eu aleg talentul, ideea, scopul, ele definesc stilul și de aici se apelează deja la tehnica care satisface mai bine necesitățile. Așa cum primul aparat luat în mână a fost Canon și mereu mi-a satisfăcut toate necesitățile, am rămas cu Canon.

Vadim Jantîc

Mulți amatori dau vina pe echipamentul lor inadecvat. Un bun fotograf face fotografii bune chiar și cu o cameră de unică folosință, căreia îi cunoaște posibilitățile și limitele. Pe de altă parte, se fac zilnic numeroase fotografii proaste, cu aparate scumpe, de către oameni cărora le lipsește pasiunea și viziunea, indiferent câte cunoștințe tehnice posedă sau cât de performante sunt obiectivele lor. Ansel Adams spunea: „Nu e nimic mai rău decât o fotografie clară după o idee confuză”.

Roman Rybaliov

Aparatul foto nu contează pentru persoana care are rațiune și simțul frumosului.

Comentarii