SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Capitala Turismului Vinicol. În 2018 vor veni mulți turiști străni, datorită vinului gustos fabricat în Moldova

5 februarie, 2018 Autor: Natalia Acciu Sursa: canal3.md Foto: google.com

SOCIALDupă ce Moldova a devenit, sub egida ONU, Capitala Mondială a Turismului Vinicol, se aşteaptă ca anul 2018 să fie unul bogat în turişti străini de a gusta din licoarea noastră naţională. Vinificatorii şi-au diversificat deja pachetele turistice.

Pe lângă pachetele turistice, care includ familiarizarea cu întreg procesul de producere a vinului, vinificatorii îşi propun să deschidă în 2018 şi câteva hotele.

„Lucrăm intensiv la căsuţele tradiţionale. Sperăm că în curând vizitatorii vor putea petrece un weekend sau câteva zile la vinărie. Avem mai multe restaurante. tematica este bucătăria tradiţională ca să putem îmbina bucatele tradiţionale, cu un vin bun, ceea ce ne reprezintă”, a declarat vinificatorul, Ion Mereuţă.

În 2017, cea mai mare vinărie din ţară a fost gazda a peste 75 de mii de turişti din diferite colţuri ale lumii. Anul acesta, vinăria aşteaptă să fie vizitată de cel puţin o sută de mii de oaspeţi.

„Vom avea şi pachete turistice noi la fel includ vizitarea cramei, dar şi degustarea de trei tipuri de caviar, două tipuri de caviar roşu şi un tip de caviar negru, spumante şi în premieră divin”, a afirmat PR Managerul de la combinatul de vinuri, Rodica Căruntu.

În toamna anului acesta în ţara noastră se va desfăşura cea de a III-a a Conferinței Globale a Turismului Vinicol. În această perioadă, vor veni aproape 300 de experţi internaţionali care vor vizita toate vinăriile din ţară.

Potrivit directorului general al Agenţiei Turismului, acest eveniment este o oportunitate pentru dezvoltarea turismului din Moldova, iar roadele se fac deja simţite.

„Timp de un an de zile se va vorbi despre Republica Moldova ca de o destinaţie nouă turistice care merită a fi vizitată. Tur operatorii din Republica Moldova înregistrează cereri mai multe de a vizita RM, de a descoperi potenţialul turistic. Anual, renumitele crame vinicole înregistrează o creştere în jur de 30 de procente”, a comunicat directorul general al Agenţiei Turismului, Stanislav Rusu.

Potrivit datelor Agenţiei Turismului, anul trecut numărul turiştilor care vizitează ţara noastră a fost cu peste jumătate de milion mai mare decât anii precedenţi.

Comentarii