SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Care e cel mai sigur loc într-un autocar în caz de accident – (FOTO)

2 aprilie, 2018 Autor: Natalia Acciu Sursa: unimedia.info Foto: unimedia.info

AUTOPasagerii aleg un loc în autocar, dacă au opțiunea să aleagă, în funcție de unde cred ei că e cel mai sigur. Totuși, care este acel loc salvator?

Statisticile arată că, atunci când este vorba despre accidentele de autocare, cele mai multe autobuze implicate au avut parte de o coliziune laterală și nu de una frontală.

Astfel, specialiștii în accidente rutiere atrag atenția asupra faptului că cele mai bune locuri sunt lângă coridor, cât mai spre spatele autocarului. Totodată sunt recomandate şi scaunele aflate în spatele şoferului, întrucât acestea asigură o protecţie sporită dacă la mijloc este vorba despre un impact frontal.

Dacă pasagerii vor avea de ales între locurile din față și cele din spate, aceștia ar trebui să opteze pentru ultimele locuri din mașină, deoarece șansele ca un autocar să fie lovit din spate sunt mult mai mici. Sunt puține accidentele în care un autocar să fie lovit din spate.

Așa cum era de așteptat, călătorii care stau în picioare în autocar sunt mult mai expuși în cazul unui impact. Pot fi mai lesne aruncați pe geam ori se pot lovi de scaune. Din fericire, legislația europeană interzice ca pasagerii să călătorească în picioare.
În ultimii 15 ani, pe șoselele din România au fost zeci de accidente în care au fost implicate microbuze, autobuze sau autocare. Printre cele mai grave amintim accidentul din 29 noiembrie 2005 când au murit 10 oameni (un microbuz cu 26 de muncitori, majoritatea femei, s-a răsturnat). În cel de pe 7 septembrie 2006 au decedat 13 oameni (un microbuz care transporta 16 persoane nu a acordat prioritate și a fost lovit din plin de un autocar înmatriculat în Republica Moldova).

Comentarii