SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Care este diferența dintre un mascul și un gentleman?

27 mai, 2015 Autor: Nataşa Bujor


Să fii bărbat nu înseamnă doar să fii dispus s-o faci pe „bărbatul”. Bărbăția implică responsabilitatea de a-ți asuma, implicit, anumite lucruri: să muncești din greu, să depășești emoțiile , să fii altruist și să știi a ajunge la inima unei femei fără „hârtiuțe și definiții”. Dar ce înseamnă să fii gentleman?

Dacă ar fi să aruncăm o privire peste umărul altor generații, atunci vom înțelege cât de mult a evoluat definiția cuvântului „bărbat”. Reprezentanții sexului masculin  de astăzi nu mai sunt acei „stâlpi”  protectori ai femeilor, nu se mai remarcă prin calități puternice, prin vorbă și prin port. Mulți se cred bărbați doar prin simplul fapt că nu sunt femei. Dar, la ce categorie poate fi așezată o femeie care îndeplinește obligațiunile partenerului, sau care își întreține „odrasla” fără a primi nimic în schimb. Într-o astfel de atmosferă, orice  gest ceva mai „bărbătesc” cucerește  fără mult efort  orice ființă vulnerabilă, iar acestea, la rândul lor, cred că au dat peste un  adevărat gentleman.

Gentlemani sunt considerați cei ce tratează celelalte persoane într-un mod plăcut şi politicos, având discernământ cu privire la ceea ce este corect.

A fi gentleman nu înseamnă să porți haine scumpe sau făcute la comandă, sau  să îți scoți iubita la cele mai luxoase localuri din oraș. A fi gentleman înseamnă să înțelegi societatea în care trăiești și să-ți respecți semenii.

Un „bărbat” va considera orice obstacol o cădere, un gentleman îl va considera o greutate peste care știe cum să treacă.

Și dacă tot am stabilit care este diferența dintre a fi „mascul” și a  fi „gentleman”, ar trebui să încercăm măcar să ne conformăm și să luăm atitudine. Ce spuneți?

Comentarii