SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Carolina Gorun te îndeamnă să vizitezi Vișeul de Sus, România

2 septembrie, 2015 Autor: Irina Rogojina
IMG_0495


Deși se află într-o perioadă foarte încărcată a vieții ei profesionale, cu multe schimbări în bine, totuși, Carolina Gorun și-a oferit răgazul unei mici vacanțe în România. Interpreta ne-a mărturisit că a găsit la Vișeul de Sus un adevărat tărâm de poveste, care a impesionat-o mult mai mult decât se aștepta.

Locurile. Cel mai deosebit loc pe care l-am vizitat, a fost ,,Mocănița de pe Valea Vaserului”, Calea Ferată Forestieră, cu ecartament redus din Vișeul de Sus, situată în nordul României, chiar la granița cu Ucraina. Aici am mers prin munți cu trenul cu abur, iar peisajul văzut a fost de poveste – natura profund sălbatică, unde nu a călcat picior de om, iar civilizația modernă încă nu a ajuns. Oamenii de acolo trăiesc ca acum sute de ani.
Bucătăria autohtonă. Ceea ce am gustat acolo și mi-a plăcut foarte mult, a fost un pește autohton, care trăiește în râurile de munte, și anume păstrăvul. Evident acest pește l-am servit cu mămăliguță și usturoi din abundență, așa cum se mănâncă în zona respectivă.

 

Prețurile. Sunt foarte accesibile, atât la locațiile turistice, cât și la alimente, băuturi, cazare. Poți găsi cu ușurință o cameră foarte confortabilă pentru două persoane, într-o pensiune, la un preț sub 25 de euro. Iar prețul unei mese complete, tot pentru două persoane, este sub 20 de euro.

Recomandări. Ceea ce recomand este desigur ,,Mocănița”, iar în zonă sunt diferite locații turistice. De exemplu Cimitirul Vesel din localitatea Săpânța, Mănăstirea Complex din localitatea Bârsana – biserica de lemn concepută acum 700 de ani, Stațiunea turistică montană Borșa care se afla la 20 km de Vișeul de Sus, unde se gasește Cascada Cailor, sau Stațiunea turistică ,,Izvoarele” care se află la confluența Munților Gutinului.
Ce să învețe moldovenii de la maramureșeni. Moldovenii ar putea sa învețe ospitalitatea tipic maramureșeană, stilul de alimentație și viața care se leagă cu natura, modul în care își păstrează și promovează datinile, portul și obiceiurile autohtone, specifice strămoșilor nostri Daci.

 

Comentarii