SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Cărți celebre transformate în filme de succes

23 iunie, 2015 Autor: Petronela Muntean


Un film bun îți face ziua mai frumoasă. Un film regizat după o carte bună îți face viața mai frumoasă. Top ecranizări pe care echipa PROMOTIME ți le recomandă. Vizionare plăcută!

Harry Potter este romanul de succes a lui J.K.Rowling. Romanul are 7 părți, toate intrigante și pline de magie la propriu. Seria de filme Harry Potter este prima pe Lista filmelor cu cele mai mari încasări  din toate timpurile cu peste 5 miliarde $ . Seria este formată din 8 filme. Primul film, Harry Potter și Piatra Filozofală, a fost lansat pe 14 noiembrie 2001. Mai jos puteți vedea un trailer ce reunește toate cele 8 filme.

Pe aripile vântului este unul dintre cele mai vizionate filme din istoria cinematografiei mondiale, bucurându-se de un succes uriaș. Filmul este o ecranizare a romanului omonim scris de Margaret Mitchell. A avut parte de nenumeroase premii și nominalizări. Premiera filmului a avut loc la 15 decembrie 1939.

Marele Gatsby este o adaptare după binecunoscutul roman cu același nume al lui F.Scott Fitzgerald. Cartea a avut parte de două adaptări: una în anii ’70, cu Robert Redford în rolul principal, iar cealaltă din 2013, cu Leonardo DiCaprio în rolul principal. Ambele filme au avut un success enorm și au fost realizate excepțional.

 Mic dejun la Tiffany este o ecranizare celebră a cărții cu același nume de Truman Capote. Premiera a avut loc în 1961, iar rolul principal i-a revenit lui Audrey Hepburn. Cartea ilustrează perfect atmosfera din New York, cât și viața plină de aventuri a lui Holly Golightly.

Nașul de Mario Puzo este o altă carte minunată care a fost ecranizată. Cartea are doar un volum, însă, filmul are 3 părți. Primul film a apărut în 1972 și povestește viața grandioasă a lui Don Vito Corleone, un mafiot sicilian important. Prima parte având un success enorm, producătorii s-au gândit să mai facă încă două parți.

Celebrul și controversatul roman a lui Nabokov, Lolita, a avut parte de 2 ecranizări. Prima ecranizare a avut loc în 1962, iar cea de a doua în 1997. Filmul povestește pasiunea obscesivă a unui bărbat matur pentru o fetiță de 12 ani. Mai jos puteți vedea trailer-ul filmului din 1962.

Romanul Apă pentru elefanți de Sara Gruen a avut parte de o ecranizare în 2011. În rolurile principale au fost Robert Pattinson și Reese Witherspoon. Romanul, apărut în 2006, a fost luni întregi Numărul 1 în topurile de vânzări New York Times, Los Angeles Times, Wall Street Journal, USA Today.

Gone Girl este un film thriller apărut în 2014, regizat de David Fincher și adaptat de Gillian Flynn în baza romanului său Fata Dispărută. Filmul a obținut patru nominalizări la Premiile Globului de Aur. Filmul are o acțiune plină de suspans și intrigă.

Din lista noastră nu putea lipsi cartea 50 de umbre ale lui Grey de E. L. James. Tradusă în peste 50 de limbi, cartea a avut parte de o ecranizare de success anul acesta, iar producătorii se pregătesc deja de a doua parte. Cartea spune poveste lui Christian Grey, un om de afaceri tânăr, care are un trecut sumbru și misterios.

O altă triologie ecranizată  este seria Divergent de Veronica Roth. Pănâ acum au fost lansate primele două părți, urmând să apară și a treia. Divergent este un film science fiction, apărut în 2014, și este regizat de Neil Burger.

Sub aceeași stea  este un film bazat pe romanul cu același nume scris de John Green. Sub aceeași stea a fost lansat pe 6 iunie 2014 în SUA și a fost numărul unu la box-office, având încasări de peste 304 milioane de dolari. Filmul este o comedie-dramă și îi are în rolurile principale pe Shailene Woodley și Ansel Elgort.

Dacă aș rămâne este o altă carte care te atinge la suflet. Romanul scris de Gayle Forman atinge teme importante despre viață, moarte și despre cum totul se poate schimba iremediabil într-o secundă. Cartea, inspirată de o tragedie reală, a fost ecranizată în 2014.

 

Comentarii