SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Cărți pe care să le citești până la vârsta de 30 de ani

10 august, 2015 Autor: Irina Rogojina Sursa: glamour.com


Deși se zice că operele scrise, cărțile, nu au vârstă și pot fi citite oricând, totuși unele dintre ele sunt realizate pentru publicul ce cuprinde o anumită categorie de vârstă. De exemplu, poveștile sunt citite copiilor, cărțile despre sănătate sau pentru educația celor mici sunt dedicate în mare parte părinților.

Mai jos vă prezentăm câteva cărți ce ar fi potrivite tinerilor, de aceea trebuie citite până la vârsta de 30 de ani.

„Târându-te spre Betleem”, de Joan Didion

Piesele non-ficțiune au fost colectate într-un mod deosebit de frumos,  astfel încât citind cartea ajungi să simți fiecare stare ce este descrisă în operă. La un moment dat observi că emoții ce ai crezut că nu pot fi verbalizate, autoarea Joan Didion a reușit să le explice prin cuvinte cu un succes desăvârșit.

„Spre far”, de Virginia Woolf

Este o carte pe care o veți termina de citit mult mai repede decât v-ați propus. Este foarte captivantă și vă va absorbi toată atenția și timpul. De fapt, această operă clasică este o dovadă că trăsăturile dificile ale familiei se păstrează de la o generație la alta.Cartea oferă un nou mod de a examina propriile „rădăcini”.

„Zece negri mititei”, de Agatha Christie

Cartea te ține în suspans! Este un roman care te face să gândești ce ai face tu dacă ai fi într-o situație asemănătoare cu cea a personajelor. Scriitoarea Agatha Christie are o mulțime de opere impresionante, de aceea cu siguranță trebuie descoperită și îndrăgită până la vârsta de 30 de ani.

 

„Lean In”, de Sheryl Sandberg

Apelul pe care îl face Sandberg în operă este cu siguranță unul pe care generația noastră nu îl va uita. Prin intermediul operei sale, scriitorul oferă sfaturi utile, în special pentru femeile tinere. Este o carte despre femei, despre muncă și despre voința de a conduc. Merită citită cel puțin o dată.

„Preaiubita”, de Toni Morrison

Pe lângă faptul că opera este o reflecție a sclaviei, acest clasic rezonează cu adevărata relație dintre mame și copii.

 

Comentarii