SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

„Caruselul de Lumină” va găzdui oaspeţi după un sfert de secol

12 februarie, 2015 Autor: Daniela Bajurea Sursa: teotrandafir.com Foto: teotrandafir.com


Palatul Chrissovelenilor sau cum i se mai spune "Caruselul de Lumină" est un centru vechi și deține cea mai frumoasă librărie din România. Acesta fost reconstruit și astăzi, după un sfert de secol, se redeschide. Publicul larg va putea admira nu numai frumusețea edificiului, dar și librăria care-i va găzdui pe cei pasionați de lectură.

 

Construcția a fost ridicată în anul 1860, iar în 1903 a intrat în patrimoniul faimoasei familii de bancheri Chrissoveleni. În perioada comunistă aici a funcționat magazinul „Familia”. După anul 1990 Jean Chrissoveloni a decis să reabiliteze frumusețea anterioară a Palatului.

”Forma sinuoasă şi diafană a supanțelor generează dinamică şi adaugă ritmicităţii şi simetriei clădirii un caracter ludic, asemenenea unui carusel în mişcare”, au declarat reprezentanţii firmei de arhitectură Square One care au conceput planul de restabilire a edificiului.

Limbajul contemporan păstrează și imaginea mai veche a Palatului. Nu sunt utilizate prea multe elemente cromatice, în schimb datorită acestui fapt s-a creat un joc de lumini și umbre.

 

La inaugurare Caruselului de Lumină va concerta formația Silent Strike şi vor fi afişate diferite proiecţii video. Tot aici va funcționa și librăria nouă, Cărturești şi va avea  la ultimul etaj, un bistro. La subsol va fi un spaţiu multimedia, dar şi o galerie de artă contemporană, situată la primul etaj.

 

Comentarii