SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Casă gratis și 1200 de euro salariu, dacă te muți într-un oraș

17 iulie, 2016 Autor: Daniela Babici Sursa: The Mirror


O adevărată utopie: orășelul unde nu există criminalitate, șomaj și salariul minim este de 1 200 euro. PROMOTIME îți dezvăluie toate secretele pentru a bucura și tu de această poveste.

Nu o să îți vină să crezi, dar există un sătuc deosebit, descris ca fiind o „utopie socialistă”. Aici nu există poliţie, criminalitate, șomajul este redus şi locuitorii au libertatea de a-şi construi casele unde doresc. Pare a fi dintr-un roman science-fiction, nu?

Însă, și spre surprindere noastră, acest orășel chiar există. Marinaleda se află la câţiva kilometri de Sevilia, Spania, şi acolo locuiesc în jur de 2 750 de cetățeni, informează The Mirror.

Marinaleda este descris adesea ca unul dintre cele mai prospere orașe din lume. Acesta este situat în valea Campina, în mijlocul unor coline cu plantaţii de măslini şi câmpuri de grâu.

Localitatea este condusă de către Juan Manuel Snachez Gordillo, care a devenit cunoscut ca fiind un fel de Robin Hood spaniol. Acesta conduce orășelul Marinaleda încă din anul 1979. „Trebuie să ne regândim valorile, ca societate de consum, dar și valoarea pe care o acordăm banilor, egoismului și individualismului. Marinaleda este un exemplu mic, dar dorim ca această experiență să se extindă în întreaga lume”, declară primarul.

În oraş funcţionează o cooperativă agricolă unde lucrează aproape toți cetățenii (2 650 de angajaţi), iar fiecare angajat este plătit cu 1 200 de euro pe lună.

De asemenea, este bine de știut că românilor, care doresc să se mute acolo li se oferă o casă gratis. Condițiile sunt următoarele: să o construiască singuri şi să fie rezidenţi ai acestui orășel timp de cel puţin doi ani.

Guvernul din Andaluzia, regiunea căreia aparţine satul, oferă gratuit materialele necesare pentru construirea locuințelor, mai notează The Mirror.

Totodată, cetățenii care vor să-şi construiască o casă sunt ajutaţi de arhitecţi, dar au sprijin și din partea unor muncitori.

Comentarii