SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Cât de util poate fi zațul de cafea

12 iunie, 2015 Autor: Sabina Roibu


După ce te-ai bucurat de ceașca de cafea de dimineață, păstrează-ți zațul. El poate fi uscat la cuptor și păstrat într-un borcan curat pentru diverse întrebuințări.

Pus în frigider are un rol de absorbant de mirosuri neplăcute, precum cel de usturoi, ceapa. Adăugat în pământul florilor din gradină are rol de îngrășământ natural.
Florile care beneficiază de îngrășământ natural din resturi de cafea nu vor fi stricate de motăneii jucăuși, pentru că aceștia nu sunt atrași de mirosul de cafea.

Zațul de cafea mai este ideal și pentru masaj, cofeina fiind principiu activ în multe dintre cremele anticelulitice.

O soluție din zaț de cafea refiert și apă răcită aplicată pe pielea bronzata cu un pulverizator și lăsată timp de 20 de minute sa acționeze, păstrează bronzul mai intens.

De asemenea, părul brunet sau șaten închis poate capătă nuanțe deosebite dacă este clătit cu o cană de cafea. Se lasă sa acționeze 5 minute și se spală cu apă din abundenţă.

Iar dacă te deranjează mirosul scrumierei și nu poți să scapi nicicum de el, împrăștie puțin zaț și folosește un prosop pentru a curăța scrumul de țigară.

Atenție! Zațul cald aplicat pe piele poate cauza arsuri grave.  Zațul ar trebui să fie călduț la atingere și niciodată încins.

Comentarii