SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Câte sacrificii poate face o mamă pentru copilul ei?

30 iunie, 2016 Autor: Nicoleta Donos

DIVERSEBucuria de a fi părinte este imensă, iar mamele se sacrifică în totalitate atunci când vine vorba de copilul lor. De aceea, este foarte important să faci acest lucru cu o mare dăruire de sine și nicidecum din obligație.

Chiar dacă nu ai știut, PROMOTIME îți dezvăluie câteva secrete pe care mama nu ți le-a spus niciodată.

  • De multe ori a plâns din cauza ta atunci când a aflat că este însărcinată cu tine. Când te-a luat prima dată în brațe – a  plâns de bucurie și de frică. A plâns din cauza nopților nedormite. A plâns pentru că te iubește foarte mult. Și plânge de fiecare dată când tu plângi.

 

  • Ți-a lăsat ultima prăjitură. Deși îi era foame, a spus nu, şi ai luat-o tu. Dacă tu eşti fericit, ea e fericită.

 

  • A durut-o când ai tras-o de păr, când ai ciupit-o, când ai muşcat-o de sân în timp ce te alăpta. A durut când ai lovit-o. A durut cât te-a purtat în pântece. A durut-o când te-a născut.

 

  • I-a fost mereu teamă din momentul când te-ai născut și a făcut tot posibilul să te protejeze. A devenit femeia care şi-a refuzat prietenii care o rugau să îi lase să te ţină în braţe. În sufletul ei ştia că nimeni nu te poate ţine în siguranţă, asa cum o face ea. Inima ei s-a oprit când ai făcut primii paşi, de teamă să nu te loveşti. A stat trează nopţi întregi până ajungeai în siguranţă acasă de la petreceri. De fiecare dată când te loveai, era acolo ca să te ajute. De fiecare dată când erai bolnav, era acolo ca să te vindece.

 

  • Realizează că nu e perfectă. Ştie care îi sunt slăbiciunile şi de multe ori se urăşte că le are. Vrea să fie mama perfectă, să nu facă greşeli. Însă, e om şi mai greşeşte uneori. Încă încearcă să se ierte pentru acele greşeli. Îşi doreşte să se poată întoarce în timp şi să le repare. Dar nu mai este posibil. Aşă că, fii bun cu ea şi las-o să știe că a făcut tot ce a depins de ea şi că apreciezi asta.

 

  • Te veghează și acum noaptea, când dormi. Așa a făcut mereu. Chiar dacă ea era ruptă de oboseală, era lângă tine şi îţi cânta până adormeai. Şi după ce te cuprindea somnul, mai stătea câteva clipe lângă tine ca să te privească. Se bucura de linişte şi de faţa ta care exprima iubire.

 

  • A învățat să facă toate lucrurile cu tine. Să facă curat, să gătească și să strângă masa, cu tine în braţe. O dureau braţele, o durea spatele, dar faptul că te ţinea în braţe era pentru ea o fericire.

 

  • Plânsul tău o întrista enorm. Nimic nu întristează mai tare o mamă decât lacrimile copilului său. A făcut tot ce i-a stat în putinţă ca să fii fericit, iar dacă n-a reuşit a suferit şi mai mult.

 

  • Pentru ea, vei fi mereu primul. Chiar dacă vine de la serviciu, e obosită, și parcă ar dormi, în primul rând, are grijă de tine. Dacă eşti flămând, îţi face mâncare, dacă eşti trist, încearcă să te înveselească. Mama face orice ca să te ştie fericit şi te va alege întotdeauna pe tine, înaintea ei.

 

  • O va face din nou, iar și iar. În ciuda tuturor durerilor, în ciuda tuturor nopţilor nedormite, în ciuda tuturor trezirilor matinale, va lua totul de la capăt, din nou şi din nou. Doar pentru tine.

Comentarii