SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Câteva idei pentru a câștiga bani din internet

23 octombrie, 2017 Autor: Mihaela Sorocean Sursa: moldova.org Foto: moldova.org

TEHNOLOGIIDacă veți dedica suficient timp și energie pentru acest scop, puteți învăța cum să câștigați bani legal pe Internet. Unele activități vă vor permite să obțineți niște bani în plus la venitul dumneavoastră obișnuit. Altele pot deveni treptat principala dumneavoastră activitate.
 1. Participați la sondaje 

Îndeplinind astfel de sarcini pe Internet puteți câștiga bani sau produse. Găsiți site-ul corespunzător cu sondajele, menționând în motorul de căutare ”sondajele plătite”. Conectați-vă la mai multe site-uri pentru a spori probabilitatea obținerii unei sarcini mai bine plătite. Înregistrați-vă e-mail-ul pe acele conturi și verificați poșta electronică atât cât puteți de des, pentru a răspunde cât mai operativ ofertelor angajatorilor.

 • Nu plătiți niciodată pentru participarea la sondaj.
 • Pe site-ul sondajului, studiați politica de confidențialitate. Asta vă va oferi încrederea că informațiile dumneavoastră personale nu vor fi vândute unor părți terțe.
 1. Testați site-uri web 

Testarea la distanță implică studierea din punctul de vedere al utilizatorului a unui site necunoscut și scrierea unei recenzii către proprietarul acestuia. Cele mai multe teste durează aproximativ 15 minute. Testarea include executarea pe site a unor acțiuni concrete, specificate într-un scenariu pe care-l primiți de la angajator și înregistrarea lor pe video. De exemplu, vi se poate solicita să treceți prin procedura de selectare și cumpărare a bunurilor pe site-ul furnizorului.

Pentru aceasta, veți avea nevoie de:

 • un computer cu microfon;
 • cea mai recentă versiune a browserului web;
 • o conexiune la Internet de mare viteză.
 1. Repetitor

Multe familii preferă să utilizeze serviciile unui repetitor online. E mai comod pentru că nu necesită deplasare la un centru de studii și e mai ieftin decât dacă ar veni profesorul la domiciliu. În funcție de nivelul de pregătire, puteți ajuta copiii cu temele sau consulta un student. Trebuie să aveți un computer personal și un internet de mare viteză. În diferite cazuri, cerințele pentru locul vacant de repetitor sunt diferite. Unii angajatori sunt interesați de experiența de muncă, alții – de studiile și profesionalismul dintr-un anumit domeniu.  Însă pentru majoritatea, absolvirea unei trepte superioare de învățământ este foarte importantă. Există chiar și companii care caută clienți pentru dumneavoastră, sau vă publică CV-ul pe site-ul lor și permit clienților să-și aleagă propriul repetitor.

 1. Scrieți texte

Studiați principiile de realizare a unui text comercial. Apoi cercetați diferența dintre textele scrise pentru tipar și cele pentru blogurile sau site-urile de știri online, pentru că, adesea, rezultatul muncii unui freelancer este publicat pe Internet. Nu e prea mare diferența. În ambele cazuri conținutul trebuie să fie calitativ și coerent, însă pentru internet materialul ar trebui ajustat în conformitate cu standardele de informare adecvate pentru cititorii online.

 • Din cauza dimensiunii reduse a fontului în textele online, cititorii tind să scaneze vizual conținutul, de sus în jos, înainte de a-l citi. Faceți textul cât mai ușor de citit: divizați informația și evidențiați momentele – cheie în text.
 • Utilizați piramida inversată în expunerea informației. Asta înseamnă că la început scrieți faptul, și apoi aduceți argumentele.
 • Exprimați-vă gândurile în cel mai simplu limbaj posibil, așa ca informația să fie înțeleasă și de un elev. Evitați utilizarea terminologiei inutile sau complexe.
 • Utilizați cuvinte – cheie și fraze care vă vor îmbunătăți ratingul în motoarele de căutare.
 1. Vindeți haine online

Rezervați-vă câteva zile libere sau un weekend pentru a face curățenie generală în locuință. Scotociți dulapurile și depistați lucrurile pe care nu le-ați mai folosit demult. Dați deoparte obiectele pe care doriți să le aruncați, să le dăruiți sau să le vindeți. Selectați separat articolele de vânzare și împărțiți-le pe categorii:

 • cărți, CD-uri și DVD;
 • articole de colecție și suvenire;
 • jucării;
 • unelte;
 • haine (fuste, pantaloni, veste…).

Creați un cont de vânzător pe resursele specializate. Acolo va trebui să furnizați informații personale (nume, prenume și date financiare pentru procesarea plăților). Postați fotografiile obiectelor pe care le vindeți și purcedeți la promovarea magazinului onlineFolosiți toate rețelele sociale posibile, urmăriți preferințele utilizatorilor și păstrați o atitudine amabilă față de clienți. Încercați să răspundeți la toate întrebările potențialilor cumpărători. Fiți politicos și profesionist. Feedback-ul bun de la clienți vă îmbunătățește ratingul și vă ajută să vă creșteți vânzările. Împachetați cu grijă toate produsele, în special cele fragile, și trimiteți bunurile imediat ce primiți plata. În caz contrar, articolul poate fi deteriorat în timpul transportului sau poate ajunge la cumpărător cu întârziere, fapt ce va afecta, în cele din urmă, reputația dumneavoastră de vânzător.

Comentarii