SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Ce flori dăruiești unei persoane în funcție de sentimentele trăite

31 mai, 2016 Autor: Petronela Muntean


Uneori, un buchet de flori poate semnifica multe, dar la fel și florile din el. A dărui o floare poate fi cel mai simplu gest. Fiecare floare are propriul mesaj, dar atunci când nu știm care anume, riscăm să ne exprimăm greșit sentimentele.

Vezi ce flori dăruiești în funcție de sentimentele pe care vrei să le exprimi.

Admirație
Dacă există dorița să vă exprimați admirația față de o anumită persoană, cele mai recomandate sunt cameliile și florile de lotus. Camelia a devenit o floare foarte cunoscută odată cu romanul lui Alexandre Dumas fiul, „Doamna cu camelii”, fiind floarea preferată a personajului feminin, Margareta. Multi consideră această floare un simbol al distanței, al despărțirii, de fapt, perfecțiunea corolei, varietatea culorilor și noblețea poziției sale ii atribuie eleganța unică. Floarea de lotus (sau nufărul), la fel, își are faima în armonia cu care este alcătuită.

 

 

Fericire­­­
În Orient, dacă indrăgostiții dăruiesc persoanelor iubite albăstrele, înseamnă ca sunt în căutarea fericirii în cuplu. Însă și în Europa sunt un simbol al purității și fericirii primei iubiri. În unele țări există tradiția, ca fata nemăritată să poarte o albastrea, pentru a-și face cunoscută libertatea, dar și disponibilitatea de măritiș. Dacă un tânăr purta în buzunar o albăstrea și aceasta nu se ofilea, însemna că însurătoarea cu fata iubită va avea loc curând.

 

 

Prietenie
Florile ce o exprimă sunt crinul și glicina, tocmai prin sensurile lor. Glicina aduce în prim-plan dulceața și dorința de a ajuta. Frezia, deși simbolizează iubirea platonică, este și ea potrivită pentru a o dărui unei prietene. Așa că o poți impresiona cu un coş de garofiţe şi frezii proaspete și delicate.

 

Iubire
Este de prisos să amintim asocierea iubirii cu trandafirii roșii. Măcar o dată în viață, orice femeie trebuie să fie bucurată cu un buchet de trandafiri. Însă, există și alte flori cu care putem spune Te iubesc, iar printre acestea se numără garoafa roșie, simbol al iubirii împărtășite, reciproce, irisul galben – ardoare, pasiune, floarea de hibiscus – pasiune fizică, floarea de heliotrop – voluptate. Iubirea perfectă se pare că se regăsește și în buchetul de lalele. Sultanul din O mie și una de nopți arunca la picioarele unei femei din harem, o lalea roșie, iar aceasta știa că este aleasa. Laleaua „vorbește” despre iubire și este din ce în ce mai reprezentativă pentru relațiile echilibrate.

 

 

Încredere
Reprezentantele încrederii sunt Floarea de nu-mă-uita și garoafa albă. Două legende, una austriacă și alta islamică, amintesc de floarea de nu-mă-uita ca fiind simbol al încrederii în iubirea eternă. Cel ce dăruiește această floare, își declară implicarea durabilă a propriilor sentimente.

 

 

Mulţumire
Dalia
 este o floare ce redă recunoștința, deci, este floarea potrivită pentru a mulțumi cuiva. Importată din Mexic, a reușit să înflorească și în Europa, după multe încercări. De altfel, era floarea preferată a Josephinei Bonaparte și, într-adevăr, relația ei cu Napoleon înfățișa atât iubire, cât și admirație și mulțumire.

 

Comentarii