SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Ce înseamnă BDSM și ce îți poate oferi această practică sexuală

8 iulie, 2015 Autor: Nataşa Bujor
male-submissive-bdsm


Probabil că puțini cunosc ce înseamnă BDSM, atât ca noțiune cât și ca practică. Cei curioși pot afla că reprezintă orice situație, în care oamenii, din propria voință, preferă „să joace” anumite roluri pentru o profundă satisfacere, în materie de sex. Este puțin credibil, dar această practică sexuală neobișnuită este o modalitate de a ne îmbunătăți starea de sănătate.

Ce este mai exact BDSM? Descifrarea este următoarea: Bondage & Discipline (Legături și disciplină), Dominance & Submission (dominare și submisie),  iar printr-o noțiune generală, aceasta poate fi denumită Sadism & Masochism.

Nu este foarte clar pentru știință de ce unele persoanele sunt atrase de BDSM, dar, potrivit cercetătorilor, actul sexual care implică lanțuri, bice sau funii, este un remediu excelent împotriva stresului. Mai mult, s-a dovedit științific, că o partidă de sex ceva mai agresivă, înlătură anxietatea și are o mulțime de beneficii asupra sănătății.

Oamenii care preferă anumite practici, cum ar fi Shibari, o tehnică japoneză care implică legarea cu funii, susțin că atunci când ești legat, simți că te depărtezi de realitate și ai senzația de degajare totală, de parcă nu ai avea nici o responsabilitate.

„Este o șansă de a te pierde complet, de a uita de tine și de a fi prezent în același timp. Te eliberează oarecum de anxietate” a declarat  pentru o publicație americană, Gorgone, un practicant de Shibari.

Ultimele studii demonstrează că reducerea stresului în urma practicilor BDSM, se datorează modului în care acestea afectează creierul. Din cauza durerii provocate în timpul unui asemenea act sexual, este tulburată circulația sângelui. Acest proces se caracterizează printr-un nivel scăzut de irigare a cortexului dorsolateral prefrontal- parte a creierului care reglează memoria și controlul. Așa se și explică starea de calm și de eliberare.

Alte cercetări sugerează că oamenii care sunt atrași de BDSM sunt, oarecum, mai puțin nevrotici decât cei care practică sexul „monoton” , tradițional.

Comentarii