SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Ce nu trebuie să faci când vizitezi o anumită ţară străină

24 iunie, 2015 Autor: Petronela Muntean Sursa: globelink.co.uk


Fiecare ţară îşi are obiceiurile şi tradiţiile sale. Iar cei care le încalcă nu sunt priviţi tocmai bine.

Dacă vrei să călătoreşti în noi locuri, trebuie să ştii câte ceva despre țara pe care urmează s-o vizitezi, ca să-ți poți da seama cum se comporți adecvat și ce să nu faci greșit, oricât de turist ai vrea să pari.

De exmplu în Franţa, nu e frumos să vorbeşti despre bani în public. În Ucraina nu se oferă flori în număr impar. În Noua Zeelanda nu se claxonează fără vreun motiv bine întemeiat.  Deşi la noi oamenii s-au obişnuit să lase bacşiş,  în Japonia și Islanda asemenea practici sunt considerate jignitoare. Pe de altă parte, dacă pleci în Statele Unite, nu uita de bacşiş! Dacă vizitezi Mexicul e musai să nu te simţi jignit de glumele făcute de localnici pe seama ta. În Norvegia oamenii nu prea vorbesc despre credinţă, deci nu porni conversații dubioase. Dacă vrei să pleci la mare în Turcia, evită să arăţi semnul „ ok” din mână deoarece e considerat ca o insultă. Dacă ajungi în Marea Britanie nu întreba pe nimeni ce salariu are. În Irlanda nu este recomandat să încerci să le imiți accentul (irlandez) mai ales în glumă. În Germania oamenii nu se felicită înainte cu ziua de naștere. În Kenya, locuitorii nu se strigă după numele mic. Dacă la noi mămăliga se mânâncă cu mâinile, în Chile este considerat dezgustător să faci asta, iar în Singapore este interzis să mănânci în transportul public. Maghiarilor nu le place să ciocnească paharele atunci când fac un toast. În China nu e bine să le oferi oamenilor ceasuri sau umbrele cadou.

Din toate aceste țări, sperăm să-ți fie de folos măcar unul din sfaturi. Şi nu uita, oriunde te-ai afla, un gram de bun simț și cunoaștere sunt obligatorii!

traditions-customs-laws-around-the-world-traveling-advice-globelink-international-2

 

Comentarii