SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Ce să NU scrii pe Facebook. Nu te compromite!

13 martie, 2016 Autor: Nicoletta Marcu Sursa: www.andreearaicu.ro

DIVERSENimeni nu poate contesta faptul că Facebook este cea mai populară rețea de socializare din întreaga lume. Chiar dacă de-abia ți-ai făcut cont sau ești folosești această rețea de ani de zile, e bine să știi ce să nu scrii pe Facebook dacă vrei sa nu ai probleme sau să nu te faci de râs.

Întotdeauna e bine să fii înțelept când publici ceva pe internet. Chiar dacă unele informații pot fi șterse, dacă ele au apucat sa vădă „lumina” internetului și altcineva a prins momentul, eventual a făcut o captură cu ce ai scris, nimic nu rămâne confidențial. Uneori, cuvintele scrise sau fotografiile și filmulețele publicate pe o rețea de socializare iți pot întoarce viața cu susul în jos o bucată bună de timp. Sau cel puțin îi pot determina pe alții să te evite. Ca să nu ajungi într-o situație nedorită, află ce să nu scrii pe Facebook niciodată, potrivit andreearaicu.ro.

1. Amănunte banale

Uneori ți se poate părea fascinant să înregistrezi fiecare mișcare pe care o faci, de la ce mănânci la cum e vremea, dar dacă nu ești destul de celebru încat asta să îi preocupe pe fanii tăi, mai bine te abții. Dacă vrei ca prietenii tăi să citească ce scrii acolo, limitează-te pe Facebook la observații despre subiecte care au valoare. În loc să spui ce burger grozav ai mancat, mai bine le recomanzi un restaurant de care ai fost mulțumită. E mai util.

2. Detalii jenante

Atenție! Nu publica pe Facebook detalii despre anatomia ta, nu dezvălui secrete, nu intra în detalii despre obiceiurile personale și nu povesti ce se întâmplă la job, mai ales dacă îți dorești o promovare. Nu publica fotografii în care apari după ce ai băut câteva cocktailuri în vacanță sau în care apari în posturi de care nu ești mândru. Ca o regulă, nu pune poze din nopțile în care ieși în club, pentru că nu se știe în ce stare te afli, este sfatul de la Science.opposingviews.com.

3. Afirmații prea dure

Vrei să mai știi ce să nu scrii pe Facebook? Iată: cuvinte prea dure sau afirmații virulente pe orice temă. Ok, să zicem că ai convingeri radicale pe anumite teme. Sau că o anumită persoană te-a scos din sărite. Ferește-te să expui pe Facebook cuvinte jignitoare pentru alții când te apucă furia. De multe ori, la nervi, acționăm greșit. Chiar dacă le editezi ca să pară mai blânde sau dacă le ștergi, probabil că cineva tot le-a văzut înainte să faci asta. Cel mai bine e să îți imaginezi cum ar fi să îi spui omului în față acele cuvinte.

4. Chestiuni ce țin de lege

Pe langă ciorovăiala și banalităti, la categoria „ce să nu scrii pe Facebook” intră și altceva, mai important decât orice. Afirmații sau detalii care ți-ar putea crea probleme cu legea. Dacă te lauzi că ai facut ceva la limita legii e posibil să atragi atenția autorităților. Un exemplu ar fi depășirea vitezei legale când mergi cu mașina, dar sunt multe alte lucruri mai grave decât atât. Afirmațiile extremiste, instigările la ură sau detalii despre consum de droguri în grupurile în care te învârți, chiar dacă nu ești tu consumatoare, îți pot cauza mari probleme. Așa că mare grijă!

 

Comentarii