SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Ce schimbări au loc în corpul tău când ești îndrăgostit

10 iunie, 2016 Autor: Laura Ignat

DIVERSEDincolo de toate definiţiile dragostei, ar trebui să ştim că aceasta este în primul rând o stare ce poate fi simțită din toate punctele de vedere. Această stare are o influență fizică enormă asupra organismului, nelipsiţi fiind şi aşa-zişii „fluturași în stomac”, dar şi alte ciudățenii care se întâmplă în corpul nostru atunci când suntem îndrăgostiţi. Toate aceste lucruri sunt de-a dreptul minunate, iar schimbările care au loc în organismul unui îndrăgostit sunt întotdeauna benefice.

Creier drogat
Atunci când eşti îndrăgostit, creierul tău se comportă ca şi cum ai fi consumat droguri. Componentele de „extaz” care îți inundă creierul – oxitocina, dopamina, adrenalina și vasopresina, sunt similare celor care se eliberează atunci când se consumă heroină.

Se vede în ochii tăi
Când vezi o persoană pe care o iubești, pupilele ți se dilată. Studiile arată că persoanele cu pupile mai mari sunt automat considerate mai atrăgătoare.

Nu mai ai dureri de cap
Indrăgostită fiind, uiți de pastilele cu ibuprofen deoarece nu mai ai nevoie de ele. Această ameliorare a durerilor de cap se datorează oxitocinei.

Mai puțin stres
Sărutul scade nivelul cortisolului din corp, ceea ce înseamnă că sesiunile îndelungate de săruturi pasionale te pot relaxa complet.

Fiori
Știi acei fiorii care-ți trec prin corp în momentul în care auzi o melodie specială sau vezi un apus de soare? Ei bine, când ești indragostit ai aceeași senzaţie deosebită.

Devii mult mai comunicativ
Creierul tău decide în 20 de minute dacă poţi sau nu avea încredere într-o anumită persoană. Prin urmare, dacă te simţi liber să-i povesteşti unei persoane anumite evenimente intime, ai primul semn că îți dorești o relație de durată cu aceasta. Acum o lună erați doi străini, iar azi deja îi povestești cum ai dormit cu un ursuleț de pluș până la vârsta de zece ani. Amuzant, nu?

Nu te mai cerți cu oamenii care de regulă te enervau

Dacă în prezent oamenii enervanți nu mai activează latura ta colerică, îndrăgosteala şi-a făcut treaba bine de tot! În primul rând, te-a făcut să devii mult mai tolerant. Acest lucru se întâmplă datorită hormonului „dragostei”, adică oxitocina, care te îndeamnă să fii mai sociabil și prietenos.

Comentarii