SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Ce trebuie să mănânci înainte și după exercițiile fizice

11 noiembrie, 2015 Autor: Lucia Cujbă Sursa: agerpres.ro Foto: buzzfeed.com


Alimentele consumate înainte sau după activitatea sportivă reprezintă un element foarte important, chiar determinant pentru îmbunătățirea randamentului, scrie cotidianul spaniol ABC, citat de Agerpres. Iată care sunt cele mai adecvate alimente în funcție de momentul și tipul activității fizice, pe care publicația le prezintă pe scurt.

Exerciții fizice după micul dejun

În cazul în care activitatea aleasă este de tip cardiovascular, se recomandă un mic dejun ușor, pe bază de fructe sau suc, completat cu o felie de pâine prăjită și miere, pentru refacerea energiei, sau cereale. Dacă este vorba despre exerciții anaerobice, se recomandă tot un mic dejun ușor, asemănător celui menționat, pentru că nu este bine ca stomacul să fie plin. În ambele cazuri este foarte importantă hidratarea: trebuie să se bea aproximativ 500 ml de apă cu 30 de minute înainte de începerea exercițiilor.

Exerciții fizice înainte de masa de prânz
Pauza de prânz, chiar înainte de a mânca, este un interval orar pe care mulți îl aleg pentru a face sport. Înainte de începerea activității sportive trebuie să se ia o gustare pe bază de fructe. Pe de altă parte, când s-a efectuat deja o activitate cardio, este important să se recupereze energia prin carbohidrați și o porție de proteine. Dacă s-a efectuat vreun exercițiu Pilates sau yoga, nu este atât de necesar aportul de hidrați de carbon, fapt pentru care ar fi ideale proteinele, legumele și un colț de pâine de cel mult 40 de grame.

Exerciții fizice după-amiaza
Marea majoritate a oamenilor aleg să facă sport după ce ies de la serviciu. Dacă este vorba despre un exercițiu anaerobic, trebuie să se consume ceva ușor, cina fiind pe bază de proteine, legume ușor digerabile sau salată. Ca desert se recomandă un fruct cu indice glicemic scăzut precum mărul, para sau mandarina. Dacă după serviciu se optează pentru alergări, ideal ar fi ca masa de seară să includă proteine și legume crude, precum și un aport de carbohidrați. De exemplu, un meniu perfect ar fi o salată de pui sau ton și o felie de pâine integrală prăjită.

 

Comentarii