SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Cea mai tânără bunică din lume are 23 de ani

27 ianuarie, 2018 Autor: Doinița Babalic Sursa: baby.unica.ro Foto: baby.unica.ro

SOCIALO femeie de numai 23 de ani din România a devenit cea mai tânără bunică din lume după ce fiica acesteia, în vârstă de 10 ani, a adus pe lume un băiețel. Rifca Stănescu, o femeie de etnie romă a declarat că și ea a născut la vârsta de 12 ani, însă și-a dorit ca fiica ei să aibă o altă soartă.

Astfel că, la doar 11 ani, Maria a născut un băiețel și astfel, Rifca a devenit cea mai tânără bunică din lume, la vârsta de 23 de ani.

Rifca spune că în cadrul comunității de romi, căsătoria de la vârste foarte fragede este ceva obișnuit. Ea însăși s-a căsătorit la vârsta de 11 ani cu un băiat, în vârstă de 13 ani, de teamă că tatăl său o va obliga să se mărite cu un al băiat din satul lor.

Deși Rifca a încercat să își convingă fiica să rămână la școală, Maria a decis să se mărite la vârsta de 10 ani și astfel, șase luni mai târziu l-a adus pe lume pe fiul său Ion, Rifca devenind astfel, cea mai tânără bunică din lume.

„Ma bucur să fiu bunică însă mi-am dorit altceva pentru Maria, și altceva pentru mine. Nu mi-am impedicat fiica să se mărite pentru că asta este tradiția, așa se întâmplă la noi” a declarat Rifca.

Din păcate, numărul adolescentelor care devin mame este din ce în ce mai mare  și majoritatea dintre ele renunță la școală o dată ce au rămas însărcinate sau imediat după ce au născut.

Comentarii