SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Cei mai buni trei boxeri moldoveni vor fi premiați cu trofee speciale

3 octombrie, 2017 Autor: Mihaela Sorocean Sursa: moldpres.md Foto: moldpres.md

SPORTCei mai buni trei boxeri moldoveni din toate timpurile vor fi omagiați, în premieră, în cadrul campionatului național aniversar, care va demara mâine la Sala polivalentă din capitală, a declarat astăzi într-o conferință de presă, secretarul general al Federației de profil, Nicolae Savcov, relatează MOLDPRES.

”Președintele federației, Vasile Chirtoca, a decis să le înmâneze trofee speciale și prime pentru performanțele înregistrate. Va fi premiat și cel mai bun antrenor moldovean. De asemenea, vor fi omagiați tradițional veteranii boxului moldovenesc. Dacă nu greșesc, Federația de box este singura în țară care duce evidența tuturor campionatelor cu începere din 1947”, a precizat oficialul.

Conform rezultatelor înregistrate, din clasamentul celor mai buni trei pugiliști autohtoni fac parte: Veaceslav Gojan, Timofei Scriabin și Vitalie Grușac.

Arbitrul principal al campionatului va fi Anatol Caigorodov, singurul judecător moldovean care a oficiat la Jocurile Olimpice (Beijing, 2008). ”Ultimele ediții ale campionatelor s-au desfășurat fără a fi semnalate probleme în ceea ce privește desemnarea învingătorilor. Sper că așa va fi și de această dată, deși în unele categorii de greutate – 60 kg, 75 kg și 81 kg – va fi o concurență practic egală în multe meciuri”, a precizat el.

Campionatul național se va desfășura a 70-ea oară. Turneul va demara mâine la ora 15.00. Finalele vor avea loc la 6 octombrie.

Comentarii