SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Cel care-l „hrănește” pe Putin

19 ianuarie, 2015 Autor: Ana Creascov Sursa: interviewrussia.ru


Nici liceul nu l-a absolvit, dar a ajuns unde mulți și-ar dori. Constantin Makridin este bucătarul șef de la Kremlin, cel care împacă papilele gustative ale multor oameni importanți, cu președintele Federației Ruse în frunte. Acesta, într-un interviu publicat de revista ”Interview” (Rusia) a scos la lumină multe lucruri din bucătăria Pieței Roșii, despre gurmanzii acestui loc și cerințele cărora se conformează.

 

Drumul până la Kremlin. După clasa a 9-a, părăsind școala, a fost singurul, din grupul său de prieteni, care a terminat cursurile de pregătire pentru a fi acceptat la colegiu. A urmat apoi Academia Plehanovski. A acumulat multă experiență din munca la hotelul Cosmos, ulterior la Renaissance Monarch Centre, iar toate aceste lecții de viață l-au făcut să-și dorească ceva mai mult. Astfel a ajuns și în combinatul din Kremlin.

 

Viața de bucătar-șef la Kremlin. Makridin susține că lucrează într-un combinat, la propriu. Este cea mai mare cantină publică din întreaga Rusie, iar 600 de persoane nu sunt suficiente pentru a realiza întreaga muncă. Acolo este și Teatrul Bolșoi și Piața Veche (Staraya Ploschad), unde se alimentează Administrația președintelui.

 

Controlul de securitate. Complicat. Există categorii de produse, cum ar fi mierea și nucile, pe care nici nu le poate folosi, din cauză că sunt alergeni puternici. De mai multe ori a încercat să introducă în meniu ciupercile, dar în zadar, acestea pot conține substanțe cancerigene și radiație. În cazul recepțiilor oficiale, vin medici de la serviciul de securitate, iar fiecare produs este supus controlului. Cu două zile înainte de banchet se prezintă carnea, peștele, iar fructele și legumele – înainte cu o zi. Dacă vreun produs nu corespunde normelor, este schimbat imediat. Iar în timp ce gătește, medicii îl supraveghează.

 

Bucate tabu. Atât pe masa președintelui, cât și pe cele ale invitaților, niciodată nu veți vedea carnea semicoaptă, sau medium rare, cum mai este numită. Sunt interzise bucatele ce conțin ouă crude, așa ca mousse-urile din ciocolată, ouăle Benedict sau cele pashot.

 

Ce se servește la vodcă Pentru această băutură tare, gustare mai potrivită decât hering și pâine neagră, castraveți murați sau clătitele cu icre roșii, nu a fost alcătuită încă, spune Constantin Makridin.

 

Evenimente gastronomice internaționale. Recent a fost invitat la un networking cu mai mulți bucătari șefi ai președinților, Club des Chefs des Chefs (Clubul chef-ilor sefilor de state). E o adunare unde fiecare împărtășește din rețetele sale, un schimb de experiență între chefi. Cu toate că el nu este bucătarul personal al președintelui Vladimir Putin, Makridin gătește doar când se organizează evenimente ample.

 

Cultura gastronomică preferată. Bucătarul consideră că bucatele naționale din Azerbaidjan și Georgia au un gust proeminent, deosebit.

      

 

Comentarii