SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Cel mai bun fotograf al anului are doar 9 ani

6 noiembrie, 2014 Autor: Ana Creascov Foto: carlospereznaval.wordpress.com


S-ar părea că îndeletnicirile copiilor de 9 ani nu acoperă lucruri serioase, dar spaniolul Carlos Perez Naval distruge stereotipurile. Acest băiețel a fost desemnat cel mai bun fotograf al lumii sălbatice ( Young Wildlife Photographer of the Year), concurs de fotografie, organizat de către Muzeul de Istorie Naturală din Londra, ce datează încă din 1964.

Carlos nu a concurat doar cu semenii săi, ci cu tineri de până la 17 ani, ceea ce este uimitor. Talentul său se datorează faptului că s-a născut într-o familie de călători. Norocosul băiat a descoperit nenumărate locuri fantastice împreună cu părinții săi, dar, totuși, susține Carlos, nu călătoriile în sine îl fascinează, ci actul de captare a imaginilor.

Fotografia care i-a adus marele trofeu ilustrează un scorpion în soare, fiind numită de către autor – „Stinger in the Sun”.

Carlos a început să facă poze pentru site-uri de talie mondială de la vârsta de 4 ani. A început prin folosirea unui aparat de fotografiat simplu, dar remarcându-i talentul, părinții i-au luat un Nikon profesional.

Pe lângă fericirea de a purta titlul de cel mai bun fotograf al anului, băiatului i-a fost dat să o cunoască și pe Ducesa de Cambridge, Kate Middleton, cea care i-a înmânat premiul mare.

Fotografiile făcute de Carlos te lasă perplex. Este greu de stabilit limitele imaginației și talentului acestui băiețel, cert este că viitorul îi surâde de pe acum.

Comentarii