SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Cel mai tare concept de Dacie 1300. Creaţie pur românească

5 octombrie, 2015 Autor: Irina Rogojina Sursa: businessmagazin.ro


Românii au talent la design. Se pare că nu ne-am înşelat, iar dovada perfectă care încheie un an productiv pentru tinerii designeri români este Dacia 1300 Concept 2014.

Alexandru Bogadan Mariș este student în anul IV la Universitatea Transilvania din Braşov, mai exact la Facultatea Design de Produs şi Mediu, secţia Design Industrial. Acesta este titlul oficial. Cu alte cuvinte, Alexandru a fost dintotdeauna pasionat de maşini, lucru care l-a motivat în ultimii ani în încercarea de a se afirma în lumea designului auto.

A început ca orice tânăr, cu paşi mici, prin desene pe hârtie, apoi trecând la Photoshop pentru a deveni ulterior specializat în programe de modelare asistate de calculator, precum 3Ds Max. Munca lui Alex a dat roade în 2009, când tânărul student a definitivat proiectul Dacia Logan Coupe, un „mic succes” care l-a impulsionat şi mai tare.

Am hotărât că trebuie să îmi adun toate cunoştinţele în materie de design auto şi modelare virtuală într-un concept mult mai bine gândit şi pus la punct. Astfel au apărut primele idei pentru o readucere la viaţă a celebrei Dacia 1300, un proiect care avea să se întindă pe o perioadă de 3 ani” a declarat Bogdan.

Comentarii