SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Cele mai ciudate 10 arome de înghețată: de la usturoi la ouă de crocodil

12 mai, 2015 Autor: Cristina Movilă Sursa: urbology


E vară, e soare, încă nu ești la mare, dar o înghețată, știi bine, merge oricând! Chiar și după vin, chiar și între a șașea și a șaptea halbă de bere. Dacă te-ai plictisit de cea de fistic ori de căpșuni, atunci ar fi cazul să treci la next level. Din păcate, la noi nu le găsim, deși am auzit că pe tastinguri chefii români au făcut înghețată din ulei de măsline și alte trăsnăi.

10. BACON

baconalia

Dacă pui și două ochiuri, ai un mic dejun copios. Lumea este cucerită de gustul inconfundabil al baconului. Sfârâitul lui pe plită ne-ar putea încânta urechile în fiecare dimineață, iar sunetul scos la crănțănitul unei felii de bacon croncant este muzică dumnezeiască. Deci americanii ar fi fost chiar penibili dacă nu ar fi lăsat turcii să se bată la gura lor când mâncau o înghețată fresh cu gust de șuncă.

9. CHEESBURGER

burger-ice-cream

Cum nimic nu este întâmplător, nici înghețata cu aromă de cheesburger nu avea cum să ocupe alt loc în top decât următorul după bacon. Este un prage al celei din urmă, necesar și probabil savuros. Înghețara cu aromă de cheesburger este o înghețată de bacon, căreia i se adaugă arome de burger și brânză. Yammy!

8. USTUROI

pg-07-garlic-unusual-ice-cream-flavors-full

Ca și în cazul mujdeiului, nu este recomandată la o întâlnire, dar este perfectă la o friptură. Înghețata cu gust de usturoi, căreia i se adaugă o urmă fină de miere pentru dulceață, ține loc de sos la o halcă de carne. Combinația fierbinte – rece ca gheața devine astfel și mai interesantă.

7. WASABI

UzumakiIceCream1

Nu! Nu merge la sushi. În schimb, fucționează tot pe post de sos la alte mâncăruri. În această categorie intră și alte înghețate condimentate: cu gust de piper Cayenne, Cardamom sau sare Sriracha. Tot ce e posibil să acompanieze perfect o salată.

6. SOMON AFUMAT

Smoked-Salmon-Mini-“Ice-Cream”-Cones21

Nu există idee proastă la Max & Mina Ice Cream din Queens, SUA. Renumiți pentru creațiile lor ciudățele care includ bere înghețată acoperită cu ciocolată și chipsuri de cartofi, cei de acolo nu s-au dat înapoi atunci când un client le-a cerut să facă o înghețată cu aromă de somon afumat și cremă de brânză.

5. CARACATIȚĂ

octopus-ice-cream

Din punctul meu de vedere, ar fi putut inventa înghețată pe tentacul exact pe modelul celei pe băț și, de ce nu?, să o aleagă pe cea de usturoi. Dacă adaugă topping- ului și niște ulei de măsline, poți să zici că te-ai răcorit grecește.

4. CRESTE DE COCOȘ

Coronation chicken ice-cream from Gelupo

Ideea nu e rea deloc, mai ales că în multe țări aceastea se consumă foarte rar și, prin urmare, materia primă costă extrem de puțin. În Asia însă sunt considerate o delicatesă și, normal, tot acolo oamenii se dau în vând și după această înghețată.

3. CARNE DE CAL

horse

Ciudați sunt japonezii ăștia! Basashi Ice, care se găsește prin magazinele din Tokio, are înăuntru mai multe surprize ca un bax de ouă kinder. Înghețata conține bucățele din carne de cal. Așteptăm cu nerăbdare înghețata cu pulpă de la Charlie, the Unicorn!

2. LAPTE UMAN

baby-gaga-breast-milk-ice-cream-2

Au fost făcute și omlete cu lăptic de la proaspete mămici și, la un moment dat, deveniseră trend în Occident. Era inevitabil să nu apară și desertul cu lapte matern, intitulat Baby Gaga și produs în Londra. Lotul experimental a fost făcut cu lapte donat de clienți la care au adăugat păstăi de vanilie din Madagascar și suc de lămâie.

1. OUĂ DE CROCODIL

crocodile-ice-cream

Pe bune!!! Am făcut din ei genți, curele, cizme, fripturi și tot nu ne-a ajuns. Ultima fiță mondială în materie de înghețată este cea din ouă de crocodil. Preparatul se comercializează la Sweet Spot Artisan Ice Cream în Davo City, Philipine și, conform inventatorilor ei, este mai cremoasă decât cea cu ouă de găină. În plus, ei se laudă că, spre deosebire de alte sortimente, aceasta conţine mai puțin colesterol, iar ouăle de aligator mai multe proteine decât cele de găină.

Comentarii